İntel Core i5 6600k sistem

Mustafa Kazdal

Hectopat
Daha fazla  
İyi forumlar arkadaşlar PC toplamak için sipariş verdim. Fikirlerinizi merak ediyorum.

Anakart: Msi H170 Gaming M3 / 425TL
İşlemci: İntel Core i5 6600k / 840TL
Ekran Kartı: MSI AMD Radeon Rx470 / 900TL
SSD: Samsung Evo 250 GB / 300TL
Ram: Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHz / 145TL
Psu: Hing Power 600W 85+ Bronz / 195 TL
İşlemci soğutucusu: Cooler Master Hyper T4 İntel / 130Tl
Kasa: Dark Raiden ATX oyuncu Kasası / 155 TL

Monitör: ASUS MG248Q FreeSync Oyuncu Monitörü / 1315 TL
(Monitör ve Ekran kardı FreeSync Destekliyor)

Ekipmanlar:
Mause: Steelseries Rival 300 + Qck xlarce Gaming Mause Pad / 220TL
Kulaklık: Steelseries Sberia 150 Gamer Kulaklık / 150 TL
Klavye: Corsair Strafe RGB Red Switch Mekanik Gaming Klavye / 460TL

Sistem tavsiyelerini uzun süredir takip ediyordum bunları sipariş verdim, kimisi 400 lira klavyeye vericeğine 480 aldaydın diyebilir. 480'i çok bekledim hala satan bir yer yok iPhone bile o kadar bekletmedi. Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim bide bir sorum olacak sistem videolarını izleyerek yapıcam zaten bu toplamayı bir deneyim olsun diye yapıyorum, işlemcinin üzerine sıkılan bir sıvı var onu sipariş vermedim önerebileceğiniz adını bilmiyorum var mı? Soğutucuyu işlemciye takarken sıkılan şey. Heh oldu! İyi forumlar arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam güzel sistem ama ben sizin yerinizde olsam ekipmanlardan biraz kısıp bu sistemi toplardım. Monitör olarak da bunu seçerdim. Tabi tercih sizin. BENQ 24'' XL2411Z LED 1MS FULLHD 144 Hz DVI/HDMI PIVOT Gaming Monitör Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da
3500 sinerji.JPG

Neden sistem toplandiktan sonra konu açılır anlamış değilim sirt sivazlama mi bekleniyor hiçbir fikrim yok. Ancak neden 6600k gibi çarpan kilidi açık bir işlemci ile h170 soket kullandığınızı idrak edemedim boşuna k ibareli işlemciye para vermissiniz gibi geldi birkaç istisna vardı h soketlerde overclocka izin veren ancak bunun onlardan birisi olduğunu hatırlamıyorum.

Neden sistem toplandiktan sonra konu açılır anlamış değilim sirt sivazlama mi bekleniyor hiçbir fikrim yok. Ancak neden 6600k gibi çarpan kilidi açık bir işlemci ile h170 soket kullandığınızı idrak edemedim boşuna k ibareli işlemciye para vermissiniz gibi geldi birkaç istisna vardı h soketlerde overclocka izin veren ancak bunun onlardan birisi olduğunu hatırlamıyorum.
Arkadaş doğru söylemiş bence de h170 yonga setine sahip anakartta k ibareli bir işlemci almak biraz saçma. Rx470 ise mantıklı olmuş ne de olsa freesync bir monitör almışsınız ve çoğu oyunda 40-75 arası bir fps alabilirsiniz ama keşke technopatın sistem toplama önerilerine baksaydiniz. Güle güle kullanin.

Ekran kartını dert etme 1080P çözünürlükte ultra ayarlarda nerdeyse 60 FPS altına düşmez yalnız, anakartınla işlemcin uyumsuz "Z" serisi bir anakart almalıydın çünkü "H" serisi bir anakartta işlemcindeki "K" ibaresini kullanamazsın Ower Clock yapamazsın.

Arkadaşlar söylediklerinizden bir tecrübe edinerek işlemci siparişini iptal ettim şimdi sipariş vericem "İntel İ5 6500" mü alıyım 693TL yoksa "6600" mü 778TL

i5 6500 al aradaki 0.1 GHZ sana pek birşey ifade etmeyecek kullanım sırasında. Anakart H170 gaming m3 ile b150 gaming m3 arasında kayda değer hiçbir fark yok b150 gaming m3 tercih et. İşlemci soğutucusu almana lüzum yok işlemcinin kendi stok soğutucusu çıkıyor ve gayet yeterli. Yüksek bütçen yok 250 GB SD alacağına 120 GB alırsan bütçeyi zorlamazsın. PSU olarakta Aerocool kcas 600 watt 80+ öneriyorum çokça tercih edilen bir ürün. Önerilerim bunlar ilk sisteme göre arttırabildiğin tüm paranı ekran kartına yatır gtx 1060 alabilirsen senin için iyi olur. Ekipman olayı zevk meselesi bana steelseries rival 100 / logitech g105 / logitech g430 yetiyor çok hevesin yoksa uçuk fiyatlı ürünlere yönelmeni önermem.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı