Intel Core i7-3770 tabanlı sistem update

freely

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Teknikeri
Merhaba arkadaşlar.

Forumu biraz araştırdığımda Casper PC alanların bilgisayardan anlamadığına dair bir algı oluştuğunu gördüm. Gerçektende benim açımdan doğru tespit yapmışsınız. :) NSH 3770 8T75V model Casper Nirvana almıştım. Şimdi bu sistemin içindeki Intel Core i7-3770, İşlemci Hızı 3.40 GHz işlemciyi kullanarak yeni bir PC toplamak istiyorum. İşlemciyi CP'den ayırmam yeni bir anakarta takmam mümkün mü ? Ve de bir oyun PC oluştmak için hangi parçaları önerirsiniz ? POWERCOLOR R7 265 TurboDuo OC GDDR5 2 GB 256 Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı sistem için bu modeli önerir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet mümkün. İşlemciyi kullanabilirsiniz. Yanına yeni bir anakart, RAM, ekran kartı alınabilir. Casper'ın Pegatron anakartı ve dandik RAM'lerini kullanabilirim bir süre daha diyorsanız tek seferde daha iyi bir ekran kartı alın.

İşlemci bende mevcut anakartı değiştirebilir farkı varmı bendekiyle anlayamadım fazla. Sistemi tavsiye eder misin yoksa daha iyi bişey toplabilir mi ? 1600 lira tutmakta burası araştırmalarıma göre o civarda bir bütçem var.

Elimdeki Intel Core i7-3770, İşlemci Hızı 3.40 GHz işlemciye bu parçaları ekleyerek sistemi değiştirmeye karar verdim. Sistem sizce nasıl olmuş alınır mı ? Ya da tavsiye edebileceğiniz aynı fiyatlarda daha iyi performans verebilecek parçalar var mı ?

Dosya Ekleri

• site.png
    site.png
    14,6 KB · Görüntüleme: 282
Siz ne için değişim yapacaksınız? Oyun için yapacaksanız yapmayın. 8 GB RAM gayet yeterli olacaktır. Daha iyi bir ekran kartı alabilirsiniz.

Yeni nesil oyunları sıkıntısız oynayıp 2-3 sene daha beni idare edicek bi bilgisayar yapmaya çalışıyorum.. Bende ki mevcut RAM ler de 667 mhz yeterli olmadığını düşündüğüm için onları da değiştirmek istiyorum.

Overclock yapılamayan bir işlemciye soğutucu gereksiz bence.

Dediğim gibi çok anlamıyorum ama soğutucu istememin sebebi de bilgisayar 7/24 açık işe yarıyacağını düşündüm. Bazen kasılmalar oluyor ve 1 saat kapatıp tekrar açtığımda ortadan kalkıyor sorun. Isınmasından kaynaklandığını düşündüğüm için soğutucu almaya karar verdim.

Bütçeni ve elinde bulunan parçaları söylersen daha detaylı yardımcı olurum.

İşlemci: Intel Core i7-3770, 3.40 GHz.
Anakart: Pegatron IPMSB-H61
Bellek: 8 GB DDR3 667 Mhz
HDD: 1 TB SATA (5400 Rpm)
Ekran Kartı: 1 GB Nvidia GT630 Ekran Kartı (Yandığı için HD4000 olması lazım ana karttaki ekran kartını kullanıyorum.)

Unuttuğum bişey yok heralde. Bütçemde 1600-1700 tl zorlayabilirim ancak.

Kullandık bellekler 667 MHz değil 1333 MHz frekans hızında çalışıyor. Bence bellek almana gerek yok. 120 GB SSD, güzel bir kasa ve PSU, Asus H61-PRO anakart ve kalan bütçeyle sağlam bir ekran kartı öneririm.
Kingston SSDNow V300 120GB SV300S37A/120G SSD Disk :: fatihinmagazasi SSD burdan alabilirsin en hesaplı burada gördüm.

Son düzenleme:
Kullandık bellekler 667 MHz değil 1333 MHz frekans hızında çalışıyor. Bence bellek almana gerek yok. 120 GB SSD, güzel bir kasa ve PSU, Asus H61-PRO anakart ve kalan bütçeyle sağlam bir ekran kartı öneririm.
Kingston SSDNow V300 120GB SV300S37A/120G SSD Disk :: fatihinmagazasi SSD burdan alabilirsin en hesaplı burada gördüm.

Teşekkür ederim yardımın için. POWERCOLOR R7 265 almayı düşünüyorum tavsiye eder misin? Birde son sorum ramler için 1333 mhz demişsin ama ben programla baktığımda 667 gösteriyordu. bilgim yok tam ama sadece kafama takıldığı için sormak istedim ukalalık olarak algıma lütfen

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı