Intel Core i7-4790, GeForce GTX 750 Ti sistem kararsızlaştı

Ahmet Metin

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar dostlar,

Yaklaşık mayıs ayından beri sistemde gereksiz sorunlar türemeye başladı. Önce görüntüde gecikme, yırtılma vs. ondan sonra da aşırı bir performans düşüşü oldu. En basit örnek olarak Euro Truck Simulator 2 oyununda yüksek ayarlarda 100 FPS civarı alırken şu anda orta ayarlarda 80 FPS alıyorum. Valorant'ta 200-250 alırken 100-150 almaya başladım ki zaten bilgisayarda görüntü gecikmelerinden ve yırtılmalarından oyun oynayamıyorum. İlk bu sorunu monitöre bağlamıştım ama performansta da düşüş başlayınca sistemden kaynaklandığını düşünmeye başladım. Ekran kartım arızalıydı, gittim 2. el aynı ekran kartımdan aldım sorunsuz testlerini yaptım vs. ama yine hala sorunlar devam ediyor. HDD değiştirmeyi, format atmayı, priz değiştirmeyi, modemi bilgisayardan uzaklaştırmayı yani kısacası aklınıza gelecek her şeyi denedim denilebilir. En azından performans düşüşünün nedenini bulsak rahatlayacağım. AIDA64 raporu ve oyun içi değerler (ETS 2 orta ayarlar) aşağıda olacaktır. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler. Bir de eğer yazılımsal olarak çözemez isek, İstanbul'da oturuyorum ve donanımsal olarak nereye götürebilirim ne yaptırabilirim bir arıza testi falan yaparlar mı ilgilenirler mi acaba bilgisayarcılar? Not: İşlemci ve ekran kartı macunları günceldir.

Not: Ekteki fotoğrafta CPU kullanımı %18 gözükmüş ama sürekli oynuyor ve genelde hiç kullanılmıyor. GPU sürekli %90 ve %100 arasında bana saçma geldi açıkçası bilmiyorum belki de ETS böyledir. Bu arada sistemdeki sorunlardan dolayı sadece ETS oynuyorum vakit geçsin diye yoksa diğer oyunlarda da atmak isterdim ekran görüntüsü ama maalesef oynayamıyorum ondan dolayı sildim ne var ne yok.

AIDA64

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    154,7 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…