Intel Core I7 6700k Overclock Sıkıntısı

sedo0123

Kilopat
Daha fazla  
Elimde 4.4 Ghz'e overclocklanmış bir işlemci var. 1,300 V güç ile çalışıyor. Ben bu işlemciyi 4.6 Ghz'e overclocklamaya çalışırken 1,350 V değerini verdim fakat AIDA64 ile test yaparken hata aldım. Bu voltaj değerinin üstüne çıkmak da normal olur mu bilmiyorum. Ne gibi bir yol izlememi tavsiye edersiniz? Yanıtlarınızı bekliyorum.

Zorlama yapma, her işlemci aynı seviyede O.C edilemez, bu işler şans işi. Anakartının O.C yeteneği güzel, buna rağmen olmadığına göre sana takoz silikon denk gelmiş.

Son düzenleme:
İşlemciyi O.C. etmendeki amaç nedir? Sistemin zorlanmadan bütün oyunları kaldırabilecek düzeyde.
Uçuş simülasyonları kullanıyorum. İşlemciye çok yükleniyorlar ve performans sıkıntıları yaşıyorum. Bu nedemle biraz performans arttırmaya çalışıyorum.

Elimde 4.4 Ghz'e overclocklanmış bir işlemci var. 1,300 V güç ile çalışıyor. Ben bu işlemciyi 4.6 Ghz'e overclocklamaya çalışırken 1,350 V değerini verdim fakat AIDA64 ile test yaparken hata aldım. Bu voltaj değerinin üstüne çıkmak da normal olur mu bilmiyorum. Ne gibi bir yol izlememi tavsiye edersiniz? Yanıtlarınızı bekliyorum.
Ben 2 hafta önce aynı işlemciyle, 1.4V'nin altında 5.0 GHz'ye ulaştım. Sanırsam siz silikon kalitesinin sınırına ulaşmışsınız.

Yapılabilecek bir şey var mı? :/
Maalesef, hayır. :(

Ne yazık ki mevcut üretim standartlarında her işlemcinin silikon kalitesi aynı olmuyor. Yani her 6700K kesinlikle 4.6Ghz için garanti veriyor. Sonrası şans ve anakartın performansına bağlı.

Hocam sizdekide ne şansmış. :D
Korka korka 4.7'ye vurmuştum. Sonra bir güç geldi, 5.0' a kadar çıkardım.

Tabi MSİ M5 anakartın, Nepton 240M soğutucunun ve RM750x güç kaynağının etkilerini görmezden gelmek olmaz.

O.C. sadece işlemci ile yapılmaz. (y)

(Bu arada @sedo0123 Intel ETU'yu indirmeni öneririm. (y) )

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı