Intel Core I7 6700k Overclock Sıkıntısı

Korka korka 4.7'ye vurmuştum. Sonra bir güç geldi, 5.0' a kadar çıkardım.

Tabi MSİ M5 anakartın, Nepton 240M soğutucunun ve RM750x güç kaynağının etkilerini görmezden gelmek olmaz.

O.C. sadece işlemci ile yapılmaz. (y)

(Bu arada @sedo0123 Intel ETU'yu indirmeni öneririm. (y) )
Temel sağlam sizin hocam neden çıkmasın 5.0 Ghz' ye. :)

@SideWinder
Elbette öyle olacak. Hayatımda hiç İ7 6700K'yı, H110M anakart ve 80+ olmayan 400 W bir güç kaynağıyla 4.7 Ghz'e kadar çalıştıran görmedim :D
Yani? o_O

Bakın ne demişim;

O.C. sadece işlemci ile yapılmaz. (y) QUOTE]

Benim anakartım da overclock'a müsait oysaki :/. ETU dediğiniz yazılım ne işe yaramakta tam olarak?
''Extreme Tuning Utility''. İntel'in kendi O.C. programı.

Nasıl kullanacğımı anlatan bir video vs. biliyorsanız paylaşma imkanınız var mı?
Vallahi ben deneme yanılmayla öğrendim. Ama Basic modda yapmanız gereken tek şey core cloku tek tek arttırıp, her arttırdığınızda benchmark yapmanız. Böyle 4.6 ya kadar çıkatsınız.

Bu arada anakartınızda O.C. mod veya başka bir O.C. modu vatsa kapatıp deneyin.

Vallahi ben deneme yanılmayla öğrendim. Ama Basic modda yapmanız gereken tek şey core cloku tek tek arttırıp, her arttırdığınızda benchmark yapmanız. Böyle 4.6 ya kadar çıkatsınız.

Bu arada anakartınızda O.C. mod veya başka bir O.C. modu vatsa kapatıp deneyin.
Basic mod ile 4.6 Ghz denedim mavi ekran ile karşılaştım. Benchmark'ta alabildiğim en yüksek skor 1310 oldu. Ayrıca bir şey daha: Stress Test'te gördüğünüz en yüksek sıcaklık değeri nedir? Sisteminiz gürültülü mü çalışıyor?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı