Intel Core i7-9700K İşlemcide Hyper-Threading Bulunmayacak

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel Core i7-9700K İşlemcide Hyper-Threading Bulunmayacak
Sızdırılan yeni bilgiler, Intel’in işlemci politikasında değişikliğe gideceğine işaret ediyor. Intel, yıllardır orta ve üst seviye Core serisi işlemcilerinde aynı politikayı izliyor. Core i5’ler 4 çekirdek ile 4 Thread, Core i7’ler ise 4 çekirdek ile Hyper-Threading sayesinde 8 Thread işliyor. i7’ler i5’ler arasındaki fark, Hyper-Threading sayesinde belirleniyordu. AMD’nin Ryzen serisini piyasaya sürmesi ve rekabeti kızıştırması […]

Devamı: Intel Core i7-9700K İşlemcide Hyper-Threading Bulunmayacak
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

3.60GHz (6C/6T) = 1.019
3.70GHz (6C/12T) =1.424

Hyper-Threading ve +100MHz sayesinde %39.7'lik performans artışı var.

Çekirdek sayısının 6'dan 8'e çıkması aynı frekans için %33.3'lük performans artışına sebep olur ve bu yeterli değil. Bu yüzden frekansı da çok daha yüksek tutmaları zorunlu ki önceki 6C/12T'li i7 işlemcilere göre dişe dokunur bir performans artışı olsun.

Hyper-Threading ne gibi bir maliyet artışına sebebiyet veriyor bilmiyorum? Sonuçta sanal çekirdek, yani neden HT kapatılsın anlamak güç. Sen yine çekirdek sayısını 8 yap ama HT kapatma kardeşim. Çok saçma!

Örneğin şöyle olabilirdi: Celeron(2C/4T), Pentium(3C/6T), i3(4C/8T), i5(6C/12T), i7(8C/16T).

Hyper-Threading kapatıldıktan sonra çekirdek sayısının %33.3'lük artışının hiçbir anlamı yok. Ben ne anladım bu işten, sanki frekans 6.00GHz olacakta, yine Ryzen'a devam...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…