Intel Core i7-9700K İşlemcide Hyper-Threading Bulunmayacak

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel Core i7-9700K İşlemcide Hyper-Threading Bulunmayacak
Sızdırılan yeni bilgiler, Intel’in işlemci politikasında değişikliğe gideceğine işaret ediyor. Intel, yıllardır orta ve üst seviye Core serisi işlemcilerinde aynı politikayı izliyor. Core i5’ler 4 çekirdek ile 4 Thread, Core i7’ler ise 4 çekirdek ile Hyper-Threading sayesinde 8 Thread işliyor. i7’ler i5’ler arasındaki fark, Hyper-Threading sayesinde belirleniyordu. AMD’nin Ryzen serisini piyasaya sürmesi ve rekabeti kızıştırması […]

Devamı: Intel Core i7-9700K İşlemcide Hyper-Threading Bulunmayacak
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

3.60GHz (6C/6T) = 1.019
3.70GHz (6C/12T) =1.424

Hyper-Threading ve +100MHz sayesinde %39.7'lik performans artışı var.

Çekirdek sayısının 6'dan 8'e çıkması aynı frekans için %33.3'lük performans artışına sebep olur ve bu yeterli değil. Bu yüzden frekansı da çok daha yüksek tutmaları zorunlu ki önceki 6C/12T'li i7 işlemcilere göre dişe dokunur bir performans artışı olsun.

Hyper-Threading ne gibi bir maliyet artışına sebebiyet veriyor bilmiyorum? Sonuçta sanal çekirdek, yani neden HT kapatılsın anlamak güç. Sen yine çekirdek sayısını 8 yap ama HT kapatma kardeşim. Çok saçma!

Örneğin şöyle olabilirdi: Celeron(2C/4T), Pentium(3C/6T), i3(4C/8T), i5(6C/12T), i7(8C/16T).

Hyper-Threading kapatıldıktan sonra çekirdek sayısının %33.3'lük artışının hiçbir anlamı yok. Ben ne anladım bu işten, sanki frekans 6.00GHz olacakta, yine Ryzen'a devam...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı