Intel Core i9-11900K İncelemesi

Aslinda lithografileri arasinda 2 kat fark oldugu dusunulurse Intel epey iyi is cikariyor TDP/Perfgormans konusunda.

Bu örnek biraz şeye benzemiş, ben araba üreteceğim ama tek tekerlek koyacağım, diğer arabalar 4 tekerlekliyken benim arabamda tek teker olmasına rağmen iyi performans veriyor diyeceğim :D. İşte o zaman e sende 4 teker koy demezler mi?

Neden ısrarla 10-12 nm üretiyor ki o da üretsin 7 nm geçsin AMD'yi :D.

12. nesil de ümit vermiyor. Çünkü İntel 7nm işlemciler için 2023 yılını işaret etti. Öte yandan AMD, TSMC ile 2023'e kadar açık ara lider olacak gibi. Aynı zamanda 2023'te 5nm üretime geçerse AMD, yine üstünlüğünü koruyabilir. 7nm Intel Meteor Lake İşlemciler 2023'te Piyasada - Technopat
Intel 10nm SuperFin TSMC 7nm'den daha yoğun ama AMD'de 2022'den önce Zen 3+'da TSMC 6nm'ye, 2022'de Zen 4'de TSMC 5nm'ye geçiçek. Intel'de buna karşılık 7nm'ye geçicek TSMC 5nm'den daha yoğun. Intel çok gecikmeli geldi. Rekabet edebilir AMD ile ama rekabet edebilecekmi göreceğiz.

Ben testte neden güç tüketimini koymadınız onu anlamadım. Ya da ben göremediysem özür dilerim.

Yani bu işlemciler mesela CS:GO oynayanlar tarafından çok tercih ediliyor ve ben Ryzen karşısında çok merak ediyorum. Birçok kişi de merak ediyor ki yurtdışındaki hemen hemen her testte boşta - oyunda - tam yükte karşılaştırmalı güç tüketimleri yazıyor.

Başlığa alev alev yazıp videoda hiçbir şey olmaması beni inanılmaz hayal kırıklığına uğrattı.

İşlemci bize maalesef çok geç geldi. Diğer yayınlara 1.5 ay önceden gitti. Buna rağmen videoda güç tüketimini görebilirsiniz. Yükte 380W civarında. Bu diğer testlerde 420W civarında idi. Boşta da 80W.

Ben testte neden güç tüketimini koymadınız onu anlamadım. Ya da ben göremediysem özür dilerim.

Yani bu işlemciler mesela CS:GO oynayanlar tarafından çok tercih ediliyor ve ben Ryzen karşısında çok merak ediyorum. Birçok kişi de merak ediyor ki yurtdışındaki hemen hemen her testte boşta - oyunda - tam yükte karşılaştırmalı güç tüketimleri yazıyor.

Başlığa alev alev yazıp videoda hiçbir şey olmaması beni inanılmaz hayal kırıklığına uğrattı.
Sabah ofise gelince senin için çektim bu videoyu :) Biraz da SEO için tabi 😅🤭

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sabah ofise gelince senin için çektim bu videoyu :) biraz da SEO için tabii 😅🤭

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence bu ısıdan elektrik üretmenin bir yolunu bulursak bayağı tasarruf ederiz :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı