Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sıcaklık dışında bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Performans olarak yeterliler. Oyun performansı olarak muhtemelen 5000 serisinin önüne geçer. 8C/16T Bir işlemci günümüz ve önümüzdeki 2-3 yıl için fazlasıyla yeterli. 8 Çekirdek ve üstü, çekirdek kullanan bir uygulama kullanmıyorsanız tamamen fantezi ve güç gösterisi. Güç gösterisi konusunda AMD'nin üstüne yok.
AMD'den Robert Hallock, Reddit üzerinden yapmıŠolduÄu açıklamalarla beraber Ryzen 5000 iÅlemciler için AMD'nin 95 dereceyi normal olarak gördüÄünü ifade
www.technopat.net
14n+++++++ diye suyunu sıka sıka bu nanometreden bu performansı çıkarmalarını beğeniyorum. AMD üretim sıkıntısı yaşıyor, 2020'de TSMC için üretim kapasitesini garanti altına aldık dediler ama üretim darboğaza girdi, Ryzen 3600 gibi işlemcilere çıktıktan 1 sene sonra global zam yapmak zorunda kaldılar. Şimdi X olmayan Ryzen 5000'leri kaç ay sonra göreceğiz kim bilir. Hızlıca devam eden bir konsol üretimi ve yeni diğer ürünler de var. Bakalım en azından bu kaos durumunda Intel'in "ideal" alternatif olması iyi olur son kullanıcı için çünkü AMD bu şartlar altında ilk iki nesil Ryzen'lardaki agresif f/p politikasını sürdürmeyecek.
Tek çekirdek performansında öne geçmesi şaşırtmadı ancak pek öneminin kaldığını sanmıyorum. Sonuçta AMD tek çekirdek performansından dolayı kaybetmiyordu oyun alanında. Ayriyeten 10900K'nın geride kalması şaşırtıcı. Normalde 11900K'yı inceleyen kanal şöyle bir tablo hazırlamıştı:
Bu seriden özellikle K sürüm olanların alınabilir olacağını sanmıyorum. Intel'in alternatif ve daha uyguna işlemciler çıkarması gerek. Gerek güç tüketimi, gerek soğutma masrafı, gerek anakart masrafı derken AMD tarafından katbekat iyisi alınabilir. Litografisini güncellemeli artık. 11400F gibi işlemciler çıkarsa özellikle 5600'e iyi bir rakip olur. Hatta F/P konusunda daha başarılı olacağından daha fazla tercih edilir. AMD son nesilde fiyatları bi' hayli arttırdı.
Ama 3080'le 1080P CS'de 10 FPS fazla verecek demeyin öyle (!)
Belki 10 farklı mesajımda demişimdir tarih tekerrürden ibarettir diye. Bunlar sadece dediklerimi kanıtlıyor. 10. Nesil ile Intel bunun yolunu zaten açmıştı, 280MM AIO bile turboda 10900K'yı tutamıyordu, şimdi 11. Nesil resmen FX revizyon 2021 oldu. Tekerrür etneyecek tek nokta var, o da AMD'nin yaptığı gibi bir geri dönüş büyük ihtimalle olmayacak. Çünkü Intel AMD'nin aksine marka da satıyor. Tam kesin demiyorum çünkü 12. Nesil çok ufak da olsa bir umut kaynağı. Umarım onun da içine etmezler.
Hocam şu senin etiketler çok iyi oluyor ya . Yoğunluktan sürekli takip edemiyorum, sonra giriyorum bakıyorum bildirim var @Nakerosu seni etiketledi diye, diyorum demek ki yeni bir haber var . Öyle araştırıp konuya giriyorum.
360mm AIO'yla 98 derece gören işlemci alınmaz, Intel kusura bakmasın. Zamanında AMD'yi yerden yere vuruyordunuz "fırın, çok ısınıyor, çok güç tüketiyor" diye. 2021 yılında 8 çekirdek işlemcinin 250W güç tüketmesi 9590'dan kat be kat daha kötü bir durum. 9590 zamanındaki teknolojiyle şimdiki bir mi?
11600K alınabilir, i7 ve i9'un yüzüne bile bakmam.
Intel’in 14 nm’de ısrarcılığı yüksek sıcaklıklar ve güç tüketimi olarak geri dönmeye devam ediyor. İşlemci son stress testi esnasında neredeyse su kaynatacaktı.