PC Intel Core Ultra 7 265K 15.513 TL!

Makaleler
1
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 (All Core 4.6 GHz @ 1.31V)
Ekran Kartı: PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12 GB
RAM: Patriot Viper Steel 32GB DDR4-3200 CL16
Anakart: Gigabyte B550 Eagle ATX
Güç kaynağı: Cooler Master GX Bronze 750W
Kasa: Zoko Chiko ARGB
SSD: Kioxia Exceria Heatsink 1TB NVMe Gen4
HDD 1: Seagate 1TB 7200RPM SATA3 3.5"
HDD 2: Seagate 1TB 7200RPM SATA3 2.5"
İşlemci Soğutucu: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2
Meslek
Öğrenci
Çıktığından beri geçen süredeki en ucuz fiyatına satılıyor.

1743451784065.png

Intel ile yapılıp amd ile yapılmayan iş nedir? Meraktan soruyorum.
Şöyle söyleyeyim ben hep intel kullandığım için kendi tecrübelerimden örnek veremiyorum ama oyun geliştirmeyle uğraşıyorum forumlarda gördüğüm kadarıyla kullandığımız programlarda intel için daha optimize çalıştığı söyleniyor ama genel kullanım için amd ve intel fark etmeyecektir.

Sürekli anakart soketini değiştirmeleri bende Intel'e karşı bir antipati besledi ama işim gereği yine Intel'i tercih etmek zorunda kalacağım gibi gözüküyor.
Sürekli anakart değişsede bende 14700k var Z790 anakart 1 senedir sorunsuz bu ikiliyi 5 yıl arkana bakmadan kullanırsın 5 yıl sonrada değiştir İşlemci zaten güçlü ve ne olursa olsun AMD ye göre sorunsuz amd saçmasaman yazılımları ve yüksek ön yüklemeleri 3d işlemcilerindeki gecikme ile tercih edilesi işlemciler değil amd Fanı olanlar ağladı😄

amd saçmasaman yazılımları ve yüksek ön yüklemeleri 3d işlemcilerindeki gecikme ile tercih edilesi işlemciler değil amd Fanı olanlar ağladı😄
1- "Saçma sapan yazılımlar" sadece ekran kartları için geçerli, işlemcilerin sürücüsü yoktur.
2- 3D işlemcilerdeki "gecikme" olayı tamamen saçmalık, oyun performansı olarak AMD'nin X3D işlemcileri Intel tarafında rakipsiz işlemcilerdir.
3- AMD fanı olanlar değil Intel fanı olanların ağlaması lazım asıl, 13 ve 14. nesil skandalından sonra :D

İyi araştır belli ki bilgin yok gecikme var mı yok mu öğrenebilirsin🙃
Aksine 3D V-Cache teknolojisi gecikme azaltır. Karşındakini tanımadan cahil dememeni öneririm. "AMD fanları yıkıldı" tarzı söylemler sadece kendini haklı göstermeye çalıştığını ispatlar, hiçbir AMD fanı "işlemcilerde driver çökmesi" tarzı olaylar yaşamadı, "3D işlemcilerde gecikme" yaşamadı. Aksine Intel fanları yıkıldı, 13/14. nesil işlemcilerin kronik sorunları, her sene soket değiştirme çabaları, aşırı yüksek güç tüketimi ve ısınma, önbellek miktarının az olması gibi şeyler Intel'in sonunu getiren faktörler.
Ayrıca 2 yıldır işlemciyi kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamadım AMD fanlar yıkıldı
2 yıldır Intel kullanıyorsun diye işlemci mükemmel olmuyor bilmem anladın mı?
Ona bakılırsa insanlar 15 yıldır AMD kullanıyor diyelim, o zaman da AMD sorunsuz oluyor. Ben aylardır AMD kullanıyorum, iyi ki Intel'den AMD'ye geçmişim diyorum. Kişisel bir tercih. Oyun için AMD, render için Intel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı