PC Intel Core Ultra 7 265K 15.513 TL!

Aksine 3D v-cache teknolojisi gecikme azaltır. Karşındakini tanımadan cahil dememeni öneririm. "AMD fanları yıkıldı" tarzı söylemler sadece kendini haklı göstermeye çalıştığını ispatlar, hiçbir AMD fanı "işlemcilerde driver çökmesi" tarzı olaylar yaşamadı, "3D işlemcilerde gecikme" yaşamadı. Aksine Intel fanları yıkıldı, 13/14. nesil işlemcilerin kronik sorunları, her sene soket değiştirme çabaları, aşırı yüksek güç tüketimi ve ısınma, önbellek miktarının az olması gibi şeyler Intel'in sonunu getiren faktörler.

2 yıldır Intel kullanıyorsun diye işlemci mükemmel olmuyor bilmem anladın mı?
Ona bakılırsa insanlar 15 yıldır AMD kullanıyor diyelim, o zaman da AMD sorunsuz oluyor. Ben aylardır AMD kullanıyorum, iyi ki Intel'den AMD'ye geçmişim diyorum. Kişisel bir tercih. oyun için AMD, render için Intel.

Isınma diyorsun 14700k boşta 33 32 9800x3D 44 46 43 oyunlarda 9800x3D 80 dereceleri buluyor Intel 14 65 geçmiyor belli ki kullandığıninden 2005 yılında çıkan işlemciler 9800x3D kullanıp 2 günde iade ettim eğer sende bu değerlerin altında ise belki de benim aldığım işlemci hatalıydı ama şu gerçekki gecikme net var aç yabancı siteleri oku TR de bu denli iyi incelenmiyor cache var FPS artıyor bitti gitti şeklinde incelemeler.

Isınma diyorsun 14700k boşta 33 32 9800x3D 44 46 43 oyunlarda 9800x3D 80 dereceleri buluyor Intel 14 65 geçmiyor
Tamamen kullanılan soğutucu ile alakalı bir durum.
i7 14700K tam yükte +250W çekerken 9800X3D 140W çekiyor. Bu demek oluyor ki bahsettiğin 2 işlemci arasında Intel 110W daha fazla güç tüketiyor. Ee, hani AMD daha çok ısınıyordu?

Sürekli anakart değişsede bende 14700k var Z790 anakart 1 senedir sorunsuz bu ikiliyi 5 yıl arkana bakmadan kullanırsın 5 yıl sonrada değiştir İşlemci zaten güçlü ve ne olursa olsun AMD ye göre sorunsuz amd saçmasaman yazılımları ve yüksek ön yüklemeleri 3d işlemcilerindeki gecikme ile tercih edilesi işlemciler değil amd Fanı olanlar ağladı😄
13 ve 14. Nesil kronik sorunlu 13900kdan 9950x3dye geçtim kafam rahat. Sorunları çözsen bile ue5 kullanan oyunlarda naparsan yap eninde sonunda crash yiyosun. Sorun o kadar yaygın ki yeni serinin adını değiştirmek zorunda kaldılar yeni serilerinde stigma oluşmasın diye. Anakart soket değişme mevzuları insanların soket yanındaki bracketı degistirmeden soğutucuyla iyi temas ettirememesi işlemciyi. Her seferinde yeni soket çıkarmaları zaten oralara gelmeme gerek bile yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Intel kendi bile kabul etti sorunun işlemcilerinde olduğunu. AMD'nin 7000 veya 9000 serisinde bu kadar yaygın bi kronik sorun at bakalım. Stabilite olarak AMD domine ediyor. Stabil olmadığı sürece hiçbir şeyin önemi yok ki. Intelin en yeni 285k işlemcisinin Adobe uygulamaları dışında kazandığı hiçbir alan yok ekstra L3 ön belleğini kullanan render vs uygulamalarıda gene AMD kazanıyor. Adobe dışında hiçbir amacın yoksa Intel alman mantıklı. Diğer her alanda AMD kazanmış durumda. Oyun performansında hele net AMD kazanıyor.

Isınma diyorsun 14700k boşta 33 32 9800x3D 44 46 43 oyunlarda 9800x3D 80 dereceleri buluyor Intel 14 65 geçmiyor belli ki kullandığıninden 2005 yılında çıkan işlemciler 9800x3D kullanıp 2 günde iade ettim eğer sende bu değerlerin altında ise belki de benim aldığım işlemci hatalıydı ama şu gerçekki gecikme net var aç yabancı siteleri oku TR de bu denli iyi incelenmiyor cache var FPS artıyor bitti gitti şeklinde incelemeler.
9800x3d için verilerin doğru değil bence. Bi de kaç mhzde bu veriler onu da belirtmemişsin kaç fps aldın? Ölümüne undervoltlayıp birini. Diğerini ölümüne overlock mu yaptın. Intelin 14. nesili mimarı olarak daha sıcak çalışmak isteyen bir mimarı. Tdpsi ve tjmax daha yüksek zaten.

Son düzenleme:

Intel fanboylar önce işlemcilerin kaç W çektiğine bakın soğutucular farklı olursa tabii ki ısı farkı olur soğutucular aynı olursa daha az W çeken daha soğuk olur yarım bilginle atar yapma burada.

Sürekli anakart değişsede bende 14700k var Z790 anakart 1 senedir sorunsuz bu ikiliyi 5 yıl arkana bakmadan kullanırsın 5 yıl sonra da değiştir işlemci zaten güçlü ve ne olursa olsun AMD'ye göre sorunsuz AMD saçmasaman yazılımları ve yüksek ön yüklemeleri 3D işlemcilerindeki gecikme ile tercih edilesi işlemciler değil AMD fanı olanlar ağladı😄

AMD'nin saçma sapan hangi yazilimi var? 3D islemci kullanıyorum ve hiçbir gecikmede yok 3D islemci oyun islemcisidir zaten 7800x3D im ile 14900KSni tokatliyorum diye biraz uzulmussun sanirim.

Sanırım 9800x3d kullanicisi olarak deneyimim işlemci üzerinden yayin yapınca intel kısmı render da iyi ama onun haricinde intelin hicbir isey yaradığını 14900ks kullanici olarak gormedim 9800x3d ye oyun icin geçtim ve amd islemci konusunda inteli geride birakali sanirim çok oldu

Forumda ısı değerlerini de paylaştım oyunlarda 45 derece ustunde sadece bende çıkmıyor galiba

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı