Intel CPU Pazar Payını Artırıyor, AMD Düşüşte

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
AMD-Intel.jpg

Intel, iki kaynak tarafından yapılan pazar analizine göre, işlemci pazarındaki üstünlüğünü tekrar sağlamaya başlıyor. BCNR tarafından yapılan Japon DIY pazar analizi, Intel masaüstü CPU satışlarının 2021’in ortalarında arttığını ve o zamandan beri yükselişin devam ettiğini gösterdi. Bu eğilim, Japon pazarında yaklaşık 2 yıllık AMD Ryzen CPU hakimiyetinin ardından kendini gösterdi. Orta sınıf CPU’ların popülaritesinde bariz […]

Devamı: Intel CPU Pazar Payını Artırıyor, AMD Düşüşte
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

5300X bile 3060 ile mükemmel olurdu. Söyle 5GHz zorladığımız 4 çekirdekli bir Ryzen üfff.

Amdnin efsane olduğu zamanlar rx570 580 ve ryzen 5 1600af zamanlarıydı.Rz580 120 dolara falan vardı yurtdışında 250 dolarlık 1060ı geçiyodu.
Ryzen 5 1600 af aynı fiyattakı 9100f i hem tek çekirdekte hem çoklu çekirdekte eziyodu anakart avantajı falan da vardı yanında .
Ama şimdi o Amdden eser yok üstelik son çıkan rx6500xt son yılların en buyük fiyaskosu islemci fiyatlarıda intelin çok uzerinde şuan.

Geçen firefox düştü dedin ama aslında yükseldi, şimdi buna inanak mı?
2017'de yüzde 6'larda, günümüzde yüzde 4'lerde, bindelik olarak artabilir, azalabilir ama Mozilla için yararlı ölçüde bir yükseliş var mı? Yok. Firefox seven biri olarak Chrome'dan önce çok kullandım.

Intel ve AMD pazar payına dönersek, AMD hesaplı işlemci sunma konusunda sıkıntı yaşıyor. Aşmaları biraz zaman alacaktır ama tekrar çok rekabetçi bir F/P modeli sunmalarını bekliyorum, daha doğrusu umuyorum. İki şirketin fabrikaları ayrı, Intel kendi fabrikalarını kullanıyor, AMD ise TSMC'ye üretim yaptırıyor, TSMC'de aşırı talep var şu an iş yetiştiremiyorlar.

2017'de yüzde 6'larda, günümüzde yüzde 4'lerde, bindelik olarak artabilir, azalabilir ama Mozilla için yararlı ölçüde bir yükseliş var mı? Yok. Firefox seven biri olarak Chrome'dan önce çok kullandım.

Intel ve AMD pazar payına dönersek, AMD hesaplı işlemci sunma konusunda sıkıntı yaşıyor. Aşmaları biraz zaman alacaktır ama tekrar çok rekabetçi bir F/P modeli sunmalarını bekliyorum, daha doğrusu umuyorum. İki şirketin fabrikaları ayrı, Intel kendi fabrikalarını kullanıyor, AMD ise TSMC'ye üretim yaptırıyor, TSMC'de aşırı talep var şu an iş yetiştiremiyorlar.
Sağol başkan. :)

Ah nerede o 1600 AF'nin ve 3600'ün çıktığı zamanlar. 550 liraya 6/12 işlemci aldı millet. (Çaktırmayın şansınıza 8/16 bile çıkıyordu) Rakibi de 9100F'di. :D 3600, 8700K'nın yarı fiyatına onla aynı performansı veriyordu. Ama en iyisi Ryzen 1000 serisinin duyurulmasıydı.

Şimdi ise F/P anlamında bırakın Intel ile yarışmayı, adamların makul bütçe bandında işlemcileri yok. 10100F/10105F/10400F/11400F bandında rakip yok yani. AMD en çok bu sınıftan zarar aldı. Umarım iyi bir şekilde geri dönerler. Rekabetin sürekliliği iyidir.

Ah nerede o 1600 AF'nin ve 3600'ün çıktığı zamanlar. 550 liraya 6/12 işlemci aldı millet. (Çaktırmayın şansınıza 8/16 bile çıkıyordu) Rakibi de 9100F'di. :D 3600, 8700K'nın yarı fiyatına onla aynı performansı veriyordu. Ama en iyisi Ryzen 1000 serisinin duyurulmasıydı.

Şimdi ise F/P anlamında bırakın Intel ile yarışmayı, adamların makul bütçe bandında işlemcileri yok. 10100F/10105F/10400F/11400F bandında rakip yok yani. AMD en çok bu sınıftan zarar aldı. Umarım iyi bir şekilde geri dönerler. Rekabetin sürekliliği iyidir.
Ryzen 7000 serisi ile döneceklerini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı