Intel DH61WW anakartta BIOS güncellemesi sonrası bilgisayar açılmıyor

Yusfqx

Hectopat
Intel DH61ww model anakartımın BIOS'unu güncelledim fakat güncelleme sonrasında açılma ekranında kalıyor.
BIOS ayarlarına vs. girebiliyorum fakat bilgisayar açılmıyor.

Intel DH61ww model anakartımın BIOS'unu güncelledim fakat güncelleme sonrasında açılma ekranında kalıyor.

Geçmiş olsun yeniden BIOS yazdırılacak. Ya da format deneyin.

İlk olarak BIOS resetleyip deneyin.

Son düzenleme:

Ne zamandır öyle? PC kapatıp açıp tekrardan BIOS'a girebilir misiniz?

Anakartının üstüne BIOS reset olması gerekiyor. Eğer yoksa kasanı aç anakartın üstüne BIOS Jumper'ı olması lazın dikkatli araştır yanında yazar genellikle jumper aracılığı ile BIOS'unu resetle.
Zaten bilgisayarlarda CMOS bulunur sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum en kötü ihtimal yeniden BIOS yazdırılır.

Ne zamandır öyle? Pc kapatıp açıp tekrardan biosaa girebilir misiniz.
YouTube üzerinden video izleyerek yapıyordum. Anakartın artık driver desteği yokmuş Intel'in sitesinde ondan dolayı 4 adet güncellemeyi sırasıyla yaptırıyordu. Teker teker yaptım 3. yaptıktan sonra bilgisayar 3 defa yeniden başlatı kendisini daha sonra açılma ekranında kaldı ne kadar beklesemde gelmiyor görüntü. Ayrıca F7 yaparak BIOS Update bölümüne girip aynı versiyonu tekrar yüklemeyide denedim Flash'ı seçip enter yaptığımda kalıyor öylece donuyor.

YouTube üzerinden video izleyerek yapıyordum. Anakartın artık driver desteği yokmuş Intel'in sitesinde ondan dolayı 4 adet güncellemeyi sırasıyla yaptırıyordu. Teker teker yaptım 3. yaptıktan sonra bilgisayar 3 defa yeniden başlatı kendisini daha sonra açılma ekranında kaldı ne kadar beklesemde gelmiyor görüntü. Ayrıca F7 yaparak BIOS Update bölümüne girip aynı versiyonu tekrar yüklemeyide denedim Flash'ı seçip enter yaptığımda kalıyor öylece donuyor.
Bios pilini çıkartıp tekrar takıp dener misiniz?

BIOS pilini çıkartıp tekrar takıp dener misiniz?

Hemen deniyorum.

Bios pilini çıkartıp tekrar takıp dener misiniz?
Çıkarttım biraz bekleyip taktım açtım siyah ekranda şu yazılar var.

The following are warnings that were detected during this boot.
These can be viewed in setup on the event log page.

WARNING : CMOS Battery Failure

WARNING : CMOS Checksum Error

WARNING : CMOS Time Not Set

Son düzenleme:
Hemen deniyorum.

Çıkarttım biraz bekleyip taktım açtım siyah ekranda şu yazılar var.

The following are warnings that were detected during this boot.
These can be viewed in setup on the Event log page.

Warnıng: CMOS battery failure.

Warnıng: CMOS checksum error.

Warnıng: CMOS time not set.

Cihaz laptop mu kafam karıştı batarya ne alaka?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı