İntel E5 2695 Sisteme İş İstasyonu Tavsiyesi

bycool

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba;

Öncelikle aranıza yeni katıldım, bunun için kısaca kendimi tanıtıp konuya gireceğim, makina mühendisiyim, özel sektörde üç ayrı yerde çalışıyorum, teknik ve genel müdürlük yaptığım yerlerde iş temposunu hayli yüksek tutmak zorundayım, dolayısıyla kullandığım laptop işimi görmüyor ve iş istasyonu almaya karar verdim.
İş istasyonu konusunda bir yer ile görüştüm, ileriye dönük uzun süre kullanabileceğim sistem için bileşenler şu şekildedir,

1x İNTEL E5 2695 V2
16GB ECC RAM (Yetmediği takdirde arttırılabilir)
250GB SSD
INVIDIA QUADRO K5200

Kullanacağım yazılımlar,
Solidworks
Acad
Keyshot
Catia

İlk olarak tecrübelerinize güvenerek yeterliliğini yorumlamanızı rica ederim.
İkinci olarak desteğinize başvurmak istediğim konu ise monitör.

İlk önce 40" Philips BDM 4065UC inceledim fakat videolarda hep köşelerin karanlık kaldığını fark ettim. Bunun için bu monitörden vazgeçtim.

Sonrasında 34" Samsung S34E790CNS modeli ile LG 34UC97 modeli arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz veya başka bir monitör önerisine de açığım.

Herkese saygılar...

not: Finansal sorun yoktur.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 farklı yerde çalışıyormuşsunuz taşınabilir bir iş istasyonu düşünmediniz mi? Daha kullanışlı olabilir gibi geldi bana. Konu başlığının taşınması da gerekebilir masaüstü başlığına.

Cevap için tesekkürler, yanlış yere açtıgımı farketmemişim, moderatörü bulamadım, nasıl iletişime gecebilirim? Burdaki konu kapatılabilir, ilgili yere konuyu açıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 farklı yerde çalışıyormuşsunuz taşınabilir bir iş istasyonu düşünmediniz mi? Daha kullanışlı olabilir gibi geldi bana. Konu başlığının taşınması da gerekebilir masaüstü başlığına.

İlk kez forum tecrübem oluyor kusura bakmayın, biraz mağaradan çıkmış gibi :)
Önerinizi daha önce düşündüm, fakat cazip gelmedi, üstelik kime sorduysam bir süre sonra performansının düştüğünü söylediler.
Gerçek bir iş istasyonu almaya kararlıyım, tıkanmayan bir sistem ve gözlerimin rahat edeceği, baş ağrıtmayan bir de büyük ekran.

Ali Güngör bey veya Recep Baltaş bey de yardımcı olurlarsa çok isabetli olurdu.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı