Intel E6400 Overclock sorunu

nikkadown

Hectopat
Merhaba arkadaşlar benim overclock ile ilgili bir sorunum var.
Şuan kullandığım anakart ram ve işlemci kombinasyonum vasat bir sistem ve mecburen bu sisteme overclock yapmak istiyorum.
Kendi başıma biosdan yapmaya kalktığımda FSB değerini arttırarak 333 mhz'a çekiyorum.
İşlemcim 2.20 den 2.66 ya çıkıyor ve stabil şekilde çalışıyor... Ancak şöyle bir durum var ki overclock'u yaptıktan sonra Ramlerimden 1Gb olanı sistemim görmüyor yani ram 3 gb'dan 2 gb'a düşüyor acaba sorun nedir nerede yanlış yapıyorum ?
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.
Yazım hatam var ise affola.

Sistem bu şekilde;
Anakart: Biostar 945GCM7 TE
İşlemci: Intel Core 2 Duo E6400 2.20 GHZ
RAM: 2 + 1 GB DDR2
Ekran kartı: ASUS HD7790 2GB 128Bit
PSU: Frisby 450Watt

RAM bellekleri Memtest ile test edebilirsiniz. Recep Baltaş'ın bir rehberi var bu konu hakkında. Youtube kanalından bulabilirsin.
Bunun dışında OC için hiç uygun olmayan bir sisteme OC yapmaya çalışmayınız.
Performans elde etme hayalleri falan kurmayın yani :)

Memtest'i yapamadım ne yazık ki cd yoktu yazacak. :)
Sorun 1GB olan ram deymiş diğer bilgisayarımdaki 1GB olan ile değiştirdiğimde sorunsuz bir şekilde kullanmaya başladım şuan 2.80 ghz'da stabil olarak çalışıyor stock fan ile yüksüz 49 yükteykende 60 ile 67 arası seyrediyor sıcaklık. Tabiki hiçbir şekilde voltaj vermedim fanım yetersiz ama eskiye oranla şuan bilgisayarım hız olarak bayağı farketti çok teşekkür ederim yardımınız için birdahaki ram sorunumda mutlaka memtesti deneyeceğim... İyi forumlar diliyorum. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı