Intel, Gelecekte NVIDIA GPU’lar Üretebilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Nvidia-RTX-2060-Jensen-Huang.jpg

Evet, yanlış duymadınız. Gelecekte kullanacağınız bir NVIDIA GPU Intel tarafından üretilebilir. NVIDIA CEO’su Jensen Huang kısa zaman önce basınla bir soru-cevap oturumu düzenledi ve konu hızla Intel’in IDM 2.0 girişimine geldi. Bildiğiniz gibi Intel, IDM 2.0 girişiminin bir parçası olarak Intel Foundry Services (IFS) aracılığıyla diğer şirketlere çip üretiyor. Huang ise ilk ağızdan şirketinin bazı […]

Devamı: Intel, Gelecekte NVIDIA GPU’lar Üretebilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Intel batıyor mu yoksa ?
"Yıllardır Intel ile yakın bir şekilde çalışıyoruz ve yol haritamızı halkla paylaşmadan çok önce onlarla paylaşıyoruz. Intel yıllardır sırlarımızı biliyor. AMD yıllardır sırlarımızı biliyor. İşbirliği yapmamız gerektiğinin farkına varacak kadar sofistike ve olgunuz. Yol haritalarını elbette gizlilik altında ve çok seçici bir iletişim kanalı altında paylaşıyoruz. Sektör bu şekilde çalışmayı yeni öğrendi."

Olay Intel'in batması değil. Olay, Intel'in ekran kartı pazarında rekabet etmesi için olan teknoloji transferi. NVIDIA, bu sektörde kendi istediğini tekel yapıp kendi istediğini rakip olarak ilerletmeye devam edecek. Windows sürücülerinin Linux veya diğer UNIX tabanlı işletim sistemlerindeki sürücülerden de daha iyi, daha stabil oluş sebebi de MS ile bu tarz bir işbirliği diye düşünüyorum, tabii dağıtımların bazen sürücü bozma faktörü de var, o ayrı.

Batıyor denen Intel'e neden bu yakıştırmanın yapıldığını da anlıyorum, RISC-V ve ARM gümbür gümbür geliyor. Evet, haklısın. Fakat Intel 1984 yılından beri RISC işlemciler hakkında deneyim ve tecrübe sahibi ve RISC-V derneğinin "premier" üyesi. Ayrıca x86 işlemcilerdeki "microcode" dediğin olay bir RISC işlemci tarafından kontrol ediliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı