Intel GPU'nun ayarları AMD'ye geçer mi?

DDLAO

Hectopat
Katılım
16 Şubat 2021
Mesajlar
2.096
Makaleler
3
Çözümler
21
Yer
Şehinşah Konseri
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hocalarım merhaba. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama bir sorum var. Ben şimdi Lenovo Ideapad 500-15ısk kullanıyorum (laptop). Bilgisayarda işlemciyle gelen HD Graphics ekran kartı var. Bir de harici olarak R7 M360 var. Ben önce AMD'nin kendi sürücüsünden ekran renklerini özelleştirmeyi denedim. Ama bilgisayarda HD Graphics'i kullandığım için AMD'nin kendi uygulamasında renk ayarlama özelliği bulunmuyor. Sonra aklıma Intel'in uygulaması geldi. Orada renk değiştirme ayarları vs. vardı, oradan değiştirdim (doygunluğu en yükseğe çektim). Ama aklıma bir şey takıldı. Ben oyunlarda AMD'nin ekran kartını kullanıyorum, masaüstünde vs. HD Graphics'i. Peki bu doygunluk ayarları vs. AMD'ye de geçer mi? Yani oyunu açtığımda da aynı ayarlar kalır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Adrenalin yazılımı yüklü mü? Orada olabilir.

Hocam ben de onu arıyordum zaten. Adrenalin yazılımı yüklü. Videolarda çark simgesine bastıktan sonra ekran seçeneğine girmemi istiyor ancak bende öyle bir seçenek yok. Böyle görünüyor.

1615016380255.png

Hocalarım biraz araştırdım, monitör Onboard ekran kartına bağlıymış. Ben de Onboard'ı aygıt yöneticisinden iptal ettim. Bir baktım, monitörün ekran kartı şimdi de Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı gibi bir şey olmuş. DDU kullanarak sürücüleri sildim yeniden yükledim. Yine aynı şey. Ben de Onboard'ı geri açtım. Sonradan fark ettim, Intel'in kendi programından yaptığım ayarlar direkt monitöre işleniyor, aynı ayarlar harici ekran kartını kullandığımda da değişmiyor. O şekilde hallettim, ama şöyle diyeyim, AMD ölümdür. Bundan sonra asla AMD almam. Ayarları vs. çok sinir bozucu. Zaten sorunu da düzeltemedim yani. Intel'in de doygunluk ayarı düşük olduğu için fazla yükselmiyor, istediğim pek olmadı. Ama yine de teşekkür ederim cevaplarınız için. :)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı