Intel Grafik Sürücüsü 2 Kez Kuruluyor

Mustafa Bilgin

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2017
Mesajlar
71
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarıma 1 ay kadar önce format attım. Format attıktan sonra ilk işim olarak grafik sürücülerini yüklemeye başladım. Intel Grafik Sürücüsü'nün son sürümünü indirip yükledim ve program yeniden başlatmamı isteyince bilgisayarı yeniden başlattım. Yeniden başladıktan sonra tekrar Intel Grafik Sürücüsü'nün exesi çalıştı ve ne olduğunu anlamayıp şaşırdım, çünkü daha önceleri böyle bir şey olmuyordu. Neyse bir şeyleri eksik kurmayalım diyerek tekrar bilinen next, next işlemlerini yapıp aynı kurulumu tamamladım. Ardından tekrardan yeniden başlat yazısı çıktı, yeniden başlattım ve tekrar açılınca grafik sürücüsü yükleme exesi tekrar çalışmadı. Ardından umarım doğru olanı yapmışızdır deyip Nvidia Grafik sürücüsünü kurdum. Daha sonra internete bağlanıp diğer tüm sürücüleri Windows Update aracılığı ile yükledim. O günden beri yüksek kalitede oyunlar oynamadım, bu hafta GTA 5 açıp oynadığımda eskisine göre performans düşüklüğü olduğunu fark ettim. Ben de bu sorunun nedeni olarak Intel Grafik Sürücüsü'nü 2 sefer kurmamdan kaynaklı olabileceğini düşündüm ve DDU ile hem Intel hem de Nvidia sürücüsünü Güvenli Mod'dayken kaldırdım. Tekrar Intel Grafik Sürücüsü'nü yüklemeye çalıştım, yeniden başlattıktan sonra exenin tekrar çalıştığını gördüm. 2 sefer çalışması normal bir olay mı değil mi bilmiyorum fakat ben her şeyi her zaman yaptığım gibi yaptım. GTA 5'te normalde şehir içlerinde düşük FPS, dağlık alanlarda ise yüksek FPS alırdım, bu sefer dağlık alanlarda eskisine göre düşük FPS aldığımı fark ettim, ya da ben eski FPS değerlerini yanlış hatırlıyorum. İşin aslı sadece Intel'in neden 2 sefer yükleme gereği duyduğu konusunu merak ettim. Ayrıca Windows başlangıç ayarlarında Intel Grafik Sürücüsü'nün başlangıçta devre dışı olduğunu gördüm, önceden her zaman aktif olurdu, bunun da bir sorun oluşturup oluşturmayacağını merak ediyorum. Sorularımın cevabını bilen arkadaşlar cevap yazarlarsa çok memnun olurum, şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yükleme aşamamarını kontrol ettiniz mi peki? İlk yüklemede çıkarttığı dosyadan gerekli yazılımları yükleyip 2. yüklemede ise ekran kartı sürücünüzü yüklüyor olabilir. Ayrıca sisteminiz hakkına bilgi verir misiniz.
 
Evet yükleme aşamasını da kontrol ettim. Aynı işlemleri ikincisinde yine tekrarladı, yaptığım işlemlerde herhangi bir hata yapmadığıma da eminim. Bu işlemleri daha önce hem kendi bilgisayarımda hem de başka bilgisayarlarda defalarca yaptım, ilk defa yaptığım bir şey de değil.

Sistemim:
GTX 1050
i5 7300HQ
8GB Ram
Benimle aynı sistem özelliklerine sahip olan herhangi bir kişi DDU ile driverları kaldırıp Intel Grafik Sürücüsü'nü yüklemeye çalışırsa aynı olayın onun başına da geleceğine eminim diyebilirim. Neden böyle bir şey olduğunu merak ediyorum, yeniden başlatınca böyle bir şeyin gerçekleşmesi çok saçma bir olay.
 
Son düzenleme:
8.PNG

Aygıt yöneticisi ile ilgili bir sıkıntım yok, görüldüğü üzere.
 
Yükleme aşamamarını kontrol ettiniz mi peki? İlk yüklemede çıkarttığı dosyadan gerekli yazılımları yükleyip 2. yüklemede ise ekran kartı sürücünüzü yüklüyor olabilir. Ayrıca sisteminiz hakkına bilgi verir misiniz.
iyi günler bende de intel driverini yükledikten sonra pc yi yeniden başlatıp açtığımda tekrardan yüklüyor 3-4 defa sürdü bu olay neden olabilir
 
İyi günler bende de Intel driverini yükledikten sonra PC'yi yeniden başlatıp açtığımda tekrardan yüklüyor 3-4 defa sürdü bu olay neden olabilir?

Orada şimdi yeniden başlat dediğimizde buga giriyor sanırım, daha sonra yeniden başlatmak istiyorum seçeneğine tıklayıp kendiniz yeniden başlatın hocam.
 
iyi günler bende de intel driverini yükledikten sonra pc yi yeniden başlatıp açtığımda tekrardan yüklüyor 3-4 defa sürdü bu olay neden olabilir
Eğer eski sürücüyü Update ile yüklüyorsa bu rehbere göz atın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı