Intel HD Graphics devre dışı kalınca CS:GO açılmıyor

4hmeTd

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özelliklerim.jpg

Laptopum HP marka, günümüz oyunları için 4 GB RAM boyutu düşük geliyor.

Fornite, CS:GO, League of Legends gibi sistem gereksinimi fazla olmayan oyunları tercih ediyorum fakat 4 GB RAM bunlarda bile yetersiz kalıyor. Ani FPS düşmeleri, oyundan atma (csgo.exe çalışmayı durdurdu vb.) gibi bazı sorunlar yaşıyorum. Bunları yaşamamak için işlemcinin GPU'sunu yani Intel Graphics'i devre dışı bırakmak istiyorum. Çünkü işlemcinin dahili GPU'suna ait bellek modülü olmadığı için doğrudan sistemimdeki bellekten kullanıyor. 2 GB'lık kısmını Intel Graphics kullanığı için doğal olarak bana 2 GB RAM boyutu kalıyor. Bu boyut ise sadece günümüz oyunları için değil Windows 10 Home SL 64 bitlik işletim sistemi için bile minimum değerin altında.

• Denetim Masası > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları > İntel Graphics 5500 > Devre Dışı Bırak
İşlemleri takip ederek devre dışı bıraktım. Windows sisteminde ve çoğu programda performans artışı bariz belli oluyor.

Fakat Intel devre dışı iken Counter Strike; Global Offensive oyununu başlatamıyorum.
Bununla ilgili Technopat Sosyal'de ki bu konu hakkındaki cevapları okudum. Kesin çözüm sunan bir şey elde edemedim.
  • Steam > Kütüphane > Counter Strike: Global Offensive > Özellikler > Yerel Dosyalar > Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula
Bu işlemi tavsiye eden ve sorunun çözüldüğüne dair cevap veren 2-3 kişiye istinaden işlemleri aynen takip ettim. Fakat yine de oyunu çalıştıramadım.
Aldığım hata;

Cs go hatası.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı