Intel HD Graphics yüklenmiyor

Kadir.R

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Fikir adamı
i3 6100 işlemcili laptop kullanıyorum. Şu an sadece NVIDIA'nın driverları yüklü. Oyunlarda bir sıkıntı olmuyor ama Intel HD Graphics yüklenemediği için laptopun ekran parlaklığı hiçbir şekilde değişmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran Alıntısı2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığınız ekran görüntüsünde aygıtın sorunlu olduğu yazıyordu zaten. Yani aslında Intel ekran kartınızın sürücüsü şu anda çalışmıyor. BIOS'u sıfırlayıp aşağıdaki rehberi uyguladıktan sonra Intel ve NVIDIA sürücüsünü tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.
Not: Sürücüleri kurma adımına geçtiğinizde öncelikle Intel sürücüsünü kurun.
Kolay gelsin.

Dediğiniz şekilde DDU ile sürücüleri kaldırdım lakin Intel'in driverları hiçbir şekilde yüklenmiyor. Zaten bu modelin sitesindeki driverlarda Intel ekran kartı ile ilgili hiçbir driver yok. Anlamadığım kısım şu normalde NVIDIA'nın driverını kurabilmek için önce Intel'in driverının kurulmasını ister ancak bunda tam tersi NVIDIA'nın driveri tek başına yüklenebiliyor. Hadi diyelim ki bu laptopta onboard ekran kartı yok. Peki ben parlaklığı nasıl ayarlıyacağım?

Dediğiniz şekilde DDU ile sürücüleri kaldırdım lakin Intel'in driverları hiçbir şekilde yüklenmiyor. Zaten bu modelin sitesindeki driverlarda Intel ekran kartı ile ilgili hiçbir driver yok. Anlamadığım kısım şu normalde NVIDIA'nın driverını kurabilmek için önce Intel'in driverının kurulmasını ister ancak bunda tam tersi NVIDIA'nın driveri tek başına yüklenebiliyor. Hadi diyelim ki bu laptopta onboard ekran kartı yok. Peki ben parlaklığı nasıl ayarlıyacağım?
Sürücüyü kurmaya çalışmadan önce BIOS ayarlarını sıfırladınız mı?
Buradaki Intel Driver Support Assistant yazılımını kullanarak yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Buradaki
sürücüyü denediniz mi?
Eğer bunlarla da sonuç alamazsanız üreticiyle iletişime geçmenizi öneririm.

Eki Görüntüle 1165042
Monster'ı aradım bu laptopun anakartı onboard ekran kartını desteklemiyormuş. Ekran parlaklığını nasıl kısabileceğimi sorduğumda ise bilmiyoruz dediler. HD Graphics olmadan ekran parlaklığını kısabilmenin bir yolu var mı?

Maşallah, üretici masaüstü performansı verme işini abartmış galiba. :)

Maşallah, üretici masaüstü performansı verme işini abartmış galiba. :)

Aynen bayağı abartmışlar. Laptopun alt kapağını açıp ekran kartını çıkardım. Dedim ekran kartsız çalıştırınca belki onboard devreye girer. Bu sefer hiç açılmadı laptop.

Aynen bayağı abartmışlar. Laptopun alt kapağını açıp ekran kartını çıkardım. Dedim ekran kartsız çalıştırınca belki onboard devreye girer. Bu sefer hiç açılmadı laptop.
Aman ne güzel! Bu durum gerçekten böyleyse monster'a sorsanız kullanıcının iyiliği için yapıyorlardır. Benim gözümde Casper ile monster'ın hiçbir farkı yok. Bu iki marka da başkalarına ürettirdiği makineleri kullanıcıların başına bela ediyor. Oyun için üretiyoruz dediğinizde o ürünü almayacak kullanıcı yok zaten. Yazılım şuradan, donanım buradan, destek sayfası dediğiniz yer son anda tasarlanmış gibi. Tamam, diğer markalar da yazılımı başkasına ürettirebiliyor, ama o markaların oturmuş bir destek ağı var. Nedense Türkiye'de yapılan işler hele bir piyasaya girelim de gerisi gelir kafasında yapılıyor. Standartların dışına çıkacaksan desteği de sağlayacaksın. Neyse... Fazla uzatmayayım.
Sağlıklı günler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı