Intel HD3000 sisteme macOS kurulmalı mı?

Windows 8.1 Lite kursam öyle bir şey var mıdır?

Hocam Lite kurmayın ileride sorunlar oluşabilir bazı sistem yazılımları silindiğini için ve zaten industry Pro içinde hiçbir şey yok onu kurup geçin tek yapcağınız bazı telemetrileri devre dışı bırakmak sonrası tamamdır zaten alın Lite sistem :D
Manjaro kurma, Fedora veya Ubuntu tercih et. Aur paketlerinin hepsi yok Manjaro'da, Arch tercih edeceksen çok sevmesem de Endeavour OS tercih et. Performans farkı Arch tarafında yapay olarak fazla gözükebilir ama zamanla kullandıkça farkı olmuyor, kernel ayarı vs. ile de sorunsuz çalışır Ubuntu. Şu an Ubuntu 22.04 kullanıyorum ve sorunsuz, bundan önce Fedora kullanıyordum o da sorunsuzdu ancak Rawhide denerken sorun bulunca beta sevdama ara verdim.

Fedora ve Ubuntu ağır olacaktır gnome arayüzünden dolayı, Endeavour OS veya Saf Arch olabilir.

Fedora'yı kurunca Xfce arayüzü kurun kendisi GNOME kullanıyor sisteminize ağır gelebilir.
XFCE ve Gnome arasında performans farkı olmuyor. Onca sistem denedim, animasyonu yok ama içindeki uygulamaların işlevselliği tırt. Compositor kapatınca XFCE gücünü gösterebiliyor da ilk defa kullanan birine 1 saat Linux ayarı yap, compositoru compton yap, şunu yap bunu yap ve elinde 1998 model Windowsvari bir şey kalsın demektense keyif alacağı bir şeyleri %10 performans farkıyla kullansın demeyi tercih ederim. Ek olarak Fedora, Vanilla Gnome kullandığı için performans farkı çok azalıyor.

Tamam Herkese teşekkürler konu kapanabilir fedora kuracağım
Gnome-tweaks kurmayı unutma, fare çok hızlı gelebilir vs. oradan ivmeyi kapatırsın. Bir de kstatus notifier tarzı bildirim çubuğu için Gnome Uzantılar kurmayı unutma, yoksa Discord gibi şeyler arka plana düşünce sağ üstte gözükmüyor, uzantı ile sen göster demelisin. Wine için system tray butonu gelebilir, eğer hoşuna gitmiyorsa gizlemek için TopIconFix uzantısı gerekiyor. Bu yüzden Ubuntu önermiştim, hazır geliyor. Bir de önerim minimal kurulum yap, abuk subuk oyun falan kurulu geliyor sevmiyorum, Windows'a (bana) göre Linux'un en büyük artılarından biri bu.

Son düzenleme:
Xfce ve GNOME arasında performans farkı olmuyor. Onca sistem denedim, animasyonu yok ama içindeki uygulamaların işlevselliği tırt.compositor kapatınca Xfce gücünü gösterebiliyor da ilk defa kullanan birine 1 saat Linux ayarı yap, compositoru compton yap, şunu yap bunu yap ve elinde 1998 model windowsvari bir şey kalsın demektense keyif alacağı bir şeyleri %10 performans farkıyla kullansın demeyi tercih ederim. Ek olarak Fedora, vanilla GNOME kullandığı için performans farkı çok azalıyor.

Olabilir dediğiniz gibi ama GNOME uygumaları Xfce'ye göre de gene ağır gelecektir en azından benim deneyimim böyle diyeyim :)
Xfce de gayet güzel bir arayüzdür kişisel zevkler tartışılmaz elbet ama ben genelde Xfce, LXDE ve cinnamon gibi sade yormayan arayüzler severim.

İlk defa macOS kullanacağım. Sağ olsun bazı arkadaşlar sayesinde Vista'dan soğudum.
macOS ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Ne yapmalıyım.

Açıkçası Hackintosh gereksinimlerini bilmiyorum fakat ben MacBook kullanıyorum ve gayet memnunum. Yani Hackintosh'da Windows bir bilgisayarda çalışabilmesi için editlenmiş olduğu için bence kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı