Intel HD55TC ve MSI R9-280X sistem görüntü vermiyor

Serhat Kurugöl

Kilopat
Yer
İzmir
Intel DH55TC anakartım var. İşlemci Intel Core i7-870. Yeni bir ekran kartı aldım MSI R9-280X modeli.
Bu ekran kartını bağladığımda kasa normal açılış bip sesinden sonra 2 adet kısa bip sesi ile sürekli uyarı verıyor. Klavyeden numlock çalışmıyor bu esnada. RAM'lerden %100 eminim çalışıyorlar. Eski ekran kartıyla tek tek denedim. Ekran kartını alırken de çalıştığını gözümle gördüm.
Bu sorunu nasıl çözebilirim bilen, karşılaşan, duyan varsa bir fikir verebilir misiniz?
PSU 500W'idi bu arada yetmiyor diye gidip PSU da aldım Xigmatek Calibre 600W. Anakartın en son çıkan BIOS güncellemesini de yaptım. Başka aklıma bir şey gelmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

348549-msi-r9-280x-gaming-3g.jpg KVR1333D3N9-4GKC_1-600x600.jpg vgAMWA.jpg x5_719904476wwa.jpg Ekran Alıntısı.PNG
Bu sorun hakkında bilgisi olan var mı ?

Son düzenleme:
  • Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
  • Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
  • 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
  • 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
  • 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
  • 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
  • 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
  • 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
  • 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
  • 4 Kısa bip = Timer hatası
  • 5 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
  • 7 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
  • 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
  • 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
  • 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası

• Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
  • Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
  • 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
  • 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
  • 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
  • 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
  • 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
  • 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
  • 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
  • 4 Kısa bip = Timer hatası
  • 5 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
  • 7 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
  • 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
  • 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
  • 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası
teşekkürler ama bu bellek eşlik hatasını nasıl çözebilirim bilmiyorum bu kart bununla uyumlu mu değil anlamadım siz anlıyorsaniz bakabilir misiniz ?

Anakartının verdiği ses tam olarak nasıl. 2 kısa bip sesimi 1 uzun 2 kısa bip sesi mi?
şöyle tarif edebilirim. Dıt dıt değil, dııt dııt yani bilgisayar açılırken kısa bir dıt değil onun uzunu ama işte bu normal uzun mu oluyor bilmiyorum. 2 kere dıt dııt diyor bekliyor sonra yine aynı bu böyle devam ediyor kapatmadigim sürece video falan atabiliyormyum acaba buraya

Eski ekran kartını taktığında çalışıyorsa sıkıntı büyük ihtimal ile taktığın ekran kartında. Anakartına ekran kartını takarken tam oturduğuna emin misin? Monitörüne HDMI kablo ile mi bağlanıyorsun? Belkide ekran kartından görüntü almaya çalıştığın çıkış arızalı olabilir.

Eski ekran kartını taktığında çalışıyorsa sıkıntı büyük ihtimal ile taktığın ekran kartında. Anakartına ekran kartını takarken tam oturduğuna emin misin? Monitörüne HDMI kablo ile mi bağlanıyorsun? Belkide ekran kartından görüntü almaya çalıştığın çıkış arızalı olabilir.
Kart yeni bir sistemde çalışıyor söküp ona takıyorum çalışıyor benim anakatta çalışmıyor sadece kartta saglam VGA dan alıyorum görüntü DVİ dan dönüştürüyorum. HDMİ dan da denedim yine yok ötüyor kart Msi R9 280x

CMOS yapıp BİOS'u sıfırlamayı denedin mi? Olmaz ise eski ekran kartını takıp driverlarını silip birde öyle dene. Bulabilirsin farklı bir PSU ile de denemeni tavsiye ederim. Aklımada başka bişey gelmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı