Çözüldü Intel i3-3240 bilgisayarda ses var görüntü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

347534

Hectopat
Bir haftadır bilgisayarda sadece oyun oynarken görüntü gidiyor. Görüntü gitmesine rağmen her şey normal çalışıyor. Önce monitörden şüphelendim ve değiştirdim ama yine aynı şey oldu. Sonra ekran kartından olduğunu düşündüm fakat elimde başka ekran kartı olmadığı için mecburen FurMark programıyla test ettim. Gördüğüm kadarıyla ekran kartında da bir sorun yok ve yahut ben yanlış anlamış olabilirim. Ekran resmini paylaşıyorum bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Sistem.
PSU: Discovery ATX-400W-P4 (dandik Çin Mali)
RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1333 MHz.
GPU: Gigabyte GTX 950 Windforce GV-N950WF2CN-2GD.
(GV-N950WF2CN-2GD | Graphics Card - GIGABYTE Global)
CPU: Intel i3-3240 3.40 GHz.

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam, PSU kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Böyle olsa sistem kapanır veya reset atar. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar kurun. Bu şekilde deneyin.
Hocam, farklı kablo ile denediniz mi?

Hocam, PSU kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Böyle olsa sistem kapanır veya reset atar. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar kurun. Bu şekilde deneyin.

Çözüm
Hatta bu iki cihazla bile test ettim ama sonuç aynı.

Dosya Ekleri

• 508-69_lg.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 39
  • cc2240ea3b2bc83e1abbd8bf524155d9.jpeg
    59,9 KB · Görüntüleme: 52
Tamam hocam. Dediğim gibi yapıp deneyin.

Evet bu hiç aklıma gelmemişti. Deneyeceğim.

Dostum belki ana kartında da bir sıkıntı olabilir. Benim ana kartımda HDMI ile görüntü bozuk alıyorum. Ama aynı kabloyu başka arkaşımın bilgisayarında kullandığımda çalışıyor. Ekran kartım yok. İşlemcinin ekran kartı. Ama ana kartta HDMI girişi var.

Başka anakart olmadığı için şimdilik deneme fırsatım yok. Aklıma gelmişken söyleyeyim, Görüntü giderken kabloyu Ekran Kartından çıkarıp Anakartın VGA slotuna taktım yine görüntü gelmedi. Bildiğim kadarıyla görüntü gelmemesi normal çünkü Ekran Kartı takılıyken Anakart VGA girişi devre dışı kalıyor. Şimdilik arkadaşın dediği gibi Ekran Kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden kuracağım eğer sorun çözülmezse o zaman PSU 4+2 Kablosunda voltaj dalgalanması olduğu için Ekran Kartı kendini devre dışı bırakıyor olabilir. FurMark testine pek güvenmiyorum. Aklıma sadece bu geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…