Intel i3 540 ve Radeon HD 5450 için Linux dağıtım onerileri

TahiinPekmez

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Linux oyunculuğunun Windows'tan daha iyi olduğunu duydum, zaten pek oyun oynamıyorum ve bilgisayarımın da buna uygun olmadığını biliyorum. ProtonDB'den de oynayacağım oyunlara baktım. Fakat hangi dağıtımı kullanmalıyım? Kafam karışık. Aşırı düşük sistemler için geliştirilen dağıtımları tercih etsem sorun olur mu? Ek olarak görünüş ve arayüz sade ve kolay olmalı. Sürücülerle uğraşmak istemiyorum.
Bilgisayarım:

Intel i3 540.
6 GB RAM.
AMD Radeon HD 5450 1GB 128bit.
128 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının Vulkan desteği yok. Vulkan olmadan GNU/Linux'ta oyun oynamayı unut derim.

Sürücü ihtiyacı yok çünkü NVIDIA hariç tüm sürücüler varsayılan olarak tüm dağıtımlarda yüklü gelir.

O sisteme önerim Linux Mint XFCE ama dediğim gibi ekran kartın GNU/Linux oyunculuğu için yetersiz.

Ekran kartının Vulkan desteği yok. Vulkan olmadan GNU/Linux'ta oyun oynamayı unut derim.

Sürücü ihtiyacı yok çünkü NVIDIA hariç tüm sürücüler varsayılan olarak tüm dağıtımlarda yüklü gelir.

O sisteme önerim Linux Mint Xfce ama dediğim gibi ekran kartın GNU/Linux oyunculuğu için yetersiz.

Windows 10 Home Single Language'da mı kalmalıyım? Yoksa Linux Mint Xfce'ye mi geçmeliyim?

Windows 10 Home Single Language'da mı kalmalıyım? Yoksa Linux Mint Xfce'ye mi geçmeliyim?
Ana amacın oyun ise Windows'ta kal çünkü ekran kartın GNU/Linux'ta oyun oynamak için yetersiz.

Oyun oynamayacaksan Linux Mint XFCE.
Ekran kartı sürücüleri ile uğraşmaya gerek kalmaz çekirdek ile yüklü geliyor.

Oyun oynamayacaksan Linux Mint Xfce.
Ekran kartı sürücüleri ile uğraşmaya gerek kalmaz çekirdek ile yüklü geliyor.

Peki Windows'a kıyasla performans kaybı olur mu yoksa aynı mı kalır? Arka planda işlem yapmayı özledim.

Ana amacın oyun ise Windows'ta kal çünkü ekran kartın GNU/Linux'ta oyun oynamak için yeter.

Size de sorayım. Windows'a kıyasla performans kaybı olur mu?

Peki Windows'a kıyasla performans kaybı olur mu yoksa aynı mı kalır? Arka planda işlem yapmayı özledim.
Oyunlarda performans kaybını bırak açamayabilirsin bile. Directx olmamasıyla aynı şey olarak düşün. Windows'ta Directx nasıl gerekliyse Linux dağıtımlarında Vulkan önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı