Intel i5 13400F'e 4 kanal RAM takmak

futureal

Zeptopat
Daha fazla  
Anakart
Msi Pro B760-P
İşlemci
i5 13400F
Merhaba şu anda sistemde 8x2 3200 MHz DDR4 CL16 RAM bulunmakta ve bunlar dual channel çalışıyorlar. Son zamanlarda 16 GB RAM yetersiz kalmaya başladı ve sistemdeki RAM'ların aynısından 2 tane daha alarak 8x4 RAM yapmak istiyorum. Anakartım MSI Pro B760-P DDR4. işlemcim Intel Core i5 13400F. Ama bildiğim kadarıyla işlemcim quad channel RAM desteklemiyor şimdi ben bu sisteme 4 tane RAM taksam 2 tane dual channel mi çalışırlar yoksa tek tek mi çalışırlar. Eğer tek tek çalışırlarsa performans düşeceğini biliyorum çünkü şu anda Dual channel çalışıyorlar. quad channel desteği olmadığı için bu soruyu soruyorum 4 tane RAM slotum var 2'si dolu diğer ikisini de doldurmak istiyorum ve 2 tane dual channel mi yoksa tek tek mi çalışacaklarını merak ediyorum. Performansta düşüş yaşar mıyım?

Quad az farkla daha iyi diye biliyorum. Ama bence gerek yok oynamanıza hem zaten CPU unsupported for Quad channel.

Yani şu anda 2 tane daha aynı RAM'dan satın aldım. Bunların ikisi Dual diğer ikisi de Dual channel çalışacak değil mi? Çünkü ramlarden birini çıkarıp yan yana taktığımda önerilen slotlara takın uyarısı verip sistem açılmamıştı.

Dual channel 2DPC çalışırlar. 2x8 GB'dan daha yüksek performans alırsın ama Quad channel kadar değil.

Dual channel çalışırlarsa sorun yok. Yeterki tek tek çalışmasınlar.

Yani şu anda 2 tane daha aynı RAM'dan satın aldım. Bunların ikisi Dual diğer ikisi de Dual channel çalışacak değil mi? Çünkü ramlarden birini çıkarıp yan yana taktığımda önerilen slotlara takın uyarısı verip sistem açılmamıştı.

Dual channel çalışırlarsa sorun yok. Yeterki tek tek çalışmasınlar.

Şu ankiler A2 ve B2 slotlarında dursun. A1 A2 slotlarına 1 kanal, B1 B2 slotlarına bir kanal bağlı.

Şu ankiler A2 ve B2 slotlarında dursun. A1 A2 slotlarına 1 kanal, B1 B2 slotlarına bir kanal bağlı.

Tamamdır ve son olarak bir şey soracağım, bazı konularda gördüğüm kadarıyla 4 slot RAM takınca anakart veya işlemciden dolayı tam megahertzinde çalışamıyormuş. Benim RAM'larım 3200 MHz sizce 3200 MHz de çalışır mı 4x8 RAM? XMP ile.

1704134673209.png

Anakartım ve işlemcim 4x8 RAM'ın hepsini birden 3200 MHz de çalıştırabilecek güçte midir? Attığım fotoğrafta gördüğüm kadarıyla anakartım yeterli bu iş için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı