Intel i5 14400F soğutmak için ne tercih edilmeli?

fatih.1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 14th Gen 14400F
Gigabye Windforce RTX 4070 Super
32 Gb Crucial DDR 4 Ram
1TB Crucial M2 SSD
Thermaltake ThoughPower GF A3 850W 80+Gold
Thermaltake Water 3.0 aRGB 360mm
Xigmatek Y Pro Odin 2
Meslek
Öğrenci
Yeni aldığım hazır sistemde Intel Core i5-14400F işlemci bulunuyor. Sistemde kule tipi soğutucu bulunmasına rağmen stok işlemci fanını takıp kule tipi soğutucuyu bana verdiler, hazırda bulunsun diye. Fakat kule tipi soğutucunun yorumlarına baktığımda aynı işlemciyle memnun olmayan çok fazla insan varmış. Şu anda işlemci yük altında ortalama 95-100 dereceleri görüyor. Ve şahsen bu sıcaklıklarda oynamak istemiyorum sisteme zarar verir diye. Kule tipi soğutucu takmak sıcaklığı düşürür mü yoksa sıvı soğutucu şart mı?

Bütçeye bağlı biraz bütçe 2500 TL civarı olursa iyi bir sıvı soğutma bakılabilir.
,
Bütçe 1000-2000 TL arasında ise sağlam hava soğutmalardan biri takılabilir. Sıvı soğutucu şart değil onun kadar performans veren hava soğutucular da var (Thermalright Frost Commander / Peerless Assassin, DeepCool As500, AG620 gibi gibi)

Bütçeye bağlı biraz bütçe 2500 TL civarı olursa iyi bir sıvı soğutma bakılabilir.

Bütçe 1000-2000 TL arasında ise sağlam hava soğutmalardan biri takılabilir. Sıvı soğutucu şart değil onun kadar performans veren hava soğutucular da var (Thermalright frost commander / Peerless Assassin, DeepCool AS500, AG620 gibi gibi)

Bütçem 2500-3000TL civarı hocam almışken eğer değecekse sıvı soğutma alayım diyorum.

Bütçem 2500-3000TL civarı hocam almışken eğer değecekse sıvı soğutma alayım diyorum.

Böyle bir sıvı soğutma buldum, piyasa fiyatınında altında gibi duruyor. Alınır mı?

Şunu öneririm kasanıza sığarsa.

Şunu öneririm kasanıza sığarsa.

Hocam kasam bu, sığar mı bilemiyorum pek anlamıyorum bu soğutuculardan.

Destekliyor ön ve üst kısım 360mm ye kadar radyatör desteği var 280 mm attığım ürün sığar üste rahatlıkla.

Tamamdır hocam sağ olun yardımınız için. Biraz düşüneyim bu konuda.

Destekliyor ön ve üst kısım 360mm ye kadar radyatör desteği var 280 mm attığım ürün sığar üste rahatlıkla.

Tamamdır hocam sağ olun yardımınız için. Biraz düşüneyim bu konuda.

10 üzerinden 10 verdiler ürüne başka bir site de 5 üzerinden 4.5 verdi. Çok iyi bir sıvı soğutmadır merak etmeyin bütçe konusunda bilemem tabi o bütçeleri verecekseniz alabilirsiniz illa 360 mm soğutucu almaya gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı