Intel i5 3470 alınır mı?

Arda_Tasdemir

Hectopat
Daha fazla  
RAM
ddr3
Anakart
Turbox H61C Intel H61 1600 MHz
Kardeşim adam tüm parasını ekran kartına ayırmış işte ne var bunda?

Kardeşim 3050'yı beslecek işlemci lazım değil mi bunu düşünmesi gerekiyordu he diyorsa ben ileride daha büyük bütçelere çıkarım falan düşündüyse mantıklı düşünmüş diyebilirim ama konuda öyle bir şeyede rastlamadım.

Kardeşim 3050'yı beslecek işlemci lazım değil mi bunu düşünmesi gerekiyordu he diyorsa ben ileride daha büyük bütçelere çıkarım falan düşündüyse mantıklı düşünmüş diyebilirim ama konuda öyle bir şeyede rastlamadım.
Herkes elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor ne yapsın çocuk gidip 13900k alabilecek durumu olsa zaten gelip burada sana sormaz.

Herkes elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor ne yapsın çocuk gidip 13900k alabilecek durumu olsa zaten gelip burada sana sormaz.

Ya zaten dediğim kötü bir şey değilki 1000 TL'ye o kartı beslecek bir şey bulamaz 1155 pin anakartı var zaten neyse ben önerimi yapayım yine de tartışmaya girmek istemiyorum

Tamam o zaman biraz daha yüksek bütçeli bir fikriniz var mı?

Aldığın ekran kartını bir kenara koyuyorum, bahsettiğin işlemci 500 lira bandında iş görür normalde, temizse. Eğer imkan yoksa i7-2600K ya da i7-3770 benzeri işlemciler tercih edilebilir. Fakat benim de kullandığım bu işlemcilerin ikinci el fiyatı i3-10.nesil fiyatlarına denk neredeyse. E o kadar para verip 2. ya da 3.nesil tercih etmek mantıklı olmaz, i5 alsan darboğaz yapacak. Bilemedim yani.

Aldığın ekran kartını bir kenara koyuyorum, bahsettiğin işlemci 500 lira bandında iş görür normalde, temizse. Eğer imkan yoksa i7-2600K ya da i7-3770 benzeri işlemciler tercih edilebilir. Fakat benim de kullandığım bu işlemcilerin ikinci el fiyatı i3-10.nesil fiyatlarına denk neredeyse. E o kadar para verip 2. ya da 3.nesil tercih etmek mantıklı olmaz, i5 alsan darboğaz yapacak. Bilemedim yani.

O zaman anakart değişmesi gerekiyor işte sorun burada bütçe yüksek olsa 5 5500 falan veya i3 10100F falan olabilir.

O zaman anakart değişmesi gerekiyor işte sorun burada bütçe yüksek olsa 5 5500 falan veya i3 10100F falan olabilir.

Haklısın. Şu an için en mantıklı seçenek eldeki parçaları çıkarıp, ikinci el i3 ile DDR4 sisteme geçmek. Bu arada PSU'ya çok dikkat edin, ekran kartınız zarar görebilir eğer beslemiyorsa.

Bir sürü yorum var akıl karı olan çok az. Hangi tür oyunları oynuyorsun hikayeli ise sarı site al bunu pazarlığın iyi ise 500'e alırsın idare et ,ilerde bütçen artarsa kasayı ekran kartsız satışa koy baştan bir kasa toplarsın , anakart ile psu hariç diğer parçalar uyguna ikinci el toplanır .
1250 liraya 2600x sattım o paralar verilmez o i7'lere , 10 yıllık işlemciden 1200 lira para istiyorlar sayısı az ya yazık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı