Intel i5-4590 için ekran kartı

Perilous Fate

Kilopat
Merhaba,
Elimde 2014 yılında aldığım Casper Nirvana D200 markalı bilgisayar var. İşlemcisi başlıkta gözüktüğü üzere i5-4590. İşlemcimin iyi olduğunu düşünüyorum ama ekran kartı GT 730 olduğundan birazcık geride kalıyor. Sorum gayet basit. LGA 1150 anakartına uyacak ve işlemci ile eşit derece performans verebilecek bir ekran kartı düşünüyorum. Tabi bunun yanında bir de güç kaynağı çünkü şu an kullandığım güç kaynağı 250W. Bu işlemcinin kaldırabileceği en yüksek ekran kartı sanrım RX 570 miş. Benim istediğim biraz daha az performans veren bir ekran kartı. Bütçe için fikrim yok. Sanırım ikisi birlikte 1300-1500'e kadar çıkabilirim ( daha düşük olursa tabii ki daha iyi olur ).

Son olarak bu sisteme ikisi dışında bir tane daha 8 GB DDR3 RAM alınır mı? Şu an kullandığım bir tane 8 GB RAM'im var.

1030 için belki yeterli olabilir ama ondan da emin değilim çünkü muhtemelen çok dandik bir PSU koymuşlardır kasanın içine.

Bütçenize RX 570 ve güç kaynağı sıkıştırmak zor. Ekran kartı olarak bunu:BIOSTAR Radeon RX570 8GB (Dual Cooling) 256Bit GDDR5 Ekran Kartı (VA5705RV82) - Ekran Kartı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
Güç kaynağı olarak da bunu:Aerocool 500W 80+ Aktif PFC RGB LED Güç Kaynağı AE-CYLNP500 - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik alabilirsiniz bütçenizi biraz aşıyor ama yapacak bir şey yok. Belki 400W güç kaynağı da yeterli olur, emin olamadığım için atmadım link. O zaman bütçenize sıkıştırılıyor. Ekran kartı markası konusundan da emin değilim ama GPU 570 olduğu için sorun çıkartmaz herhalde. Bu fiyata böyle oluyor işte. Sonradan da RAM eklenebilir.

PSU tamam ama ekran kartı olarak biraz daha düşük bir şeyler önerebilir misiniz? Oynayacağım en yüksek oyun CS:GO olacak büyük ihtimalle.

Bence bütçeyi arttırın(eğer artırabilir iseniz) RX 560 alıp rahat edersiniz uzun zaman.
Dostum attırırım sorun değil ama oynayacağım en yüksek oyun lol ve cs go. Bu oyunlar içinde o kadar yüksek bütçe harcamak istemiyorum. Rx 560 alacak olursam üstüne bir de psu almam gerekecek. Benim ilk amacım düşük bütçe ile maksimum verim almak.

Dostum attırırım sorun değil ama oynayacağım en yüksek oyun LoL ve CS:GO. Bu oyunlar içinde o kadar yüksek bütçe harcamak istemiyorum. RX 560 alacak olursam üstüne bir de PSU almam gerekecek. Benim ilk amacım düşük bütçe ile maksimum verim almak.

He o iki oyun içinse 750 Ti yeter de artar hocam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı