Intel i5 6400 GTX 960 Sistem %50 CPU-GPU Kullanım Sorunu

mylas

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistem topladım 1-2 ay önce. MSI Afterburner ile baktım, oyun içinde GPU ve CPU kullanım değerlerine, %50 ve %40 falan oluyor. Nedense tam kullanamıyor işlemciyi ve ekran kartını. Oyunları ultra ayarlarda oynamama rağmen. FPS sıkıntısı çekmiyorum, yüksek FPS alıyorum ama bazı oyunlarda 60 FPS yetmiyor, hafif bir kasma hissi yaratıyor.
Sistem özelliklerim ;
  • Ekran Kartı: MSI GTX 960 4 GB
  • İşlemci: Intel i5 6400
  • Anakart: MSI B150M Bazooka
  • RAM: HyperX Fury Black DDR4 16 GB 2133 GHz
  • Kasa: Zalman Z3 Plus (PSU kasa içinde gelen PSU)
  • SSD: Transcend 128 GB 560 Yazma 440 Okuma
Sistemi böyle aldım. Darboğaz yapacak bir sistem gibi durmuyor bence. Konu hakkında görüşü olan yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
OC Modu açabilirsiniz. Fakat siz oyunlarda yüksek fps alıyorsanız ekran kartını zorlamanın da bir anlamı yok. Kasma hissiyatı takıntı olabilir. Fps sayacını kaldırın ve öyle oynayın bir şey olmaz.

Benim asıl sorum şu bu PC dar boğaz yapabilecek bir PC mi ?

Boozoka ana kart OC u desteklemiyor dimi işlemci Turbo güç ile 3.4 oluyor onu nasıl yapabilirim

Bazooka OC desteklemiyor. Bu işlemci ile de OC zaten yapamazsınız. OC yapabilmek için sonunda "K" ibaresi bulunan işlemcilere bakmanız gerekiyor. Bu işlemcide de OC gerekli değil benim OC den kastım Msi GTX 960 4GB da OC Mode, Gaming Mode gibi modlar bulunmakta. Bu yazılım üzerinden Gaming Modu açarak daha fazla performans elde edebilirsiniz.

Anakartınız iyi fakat bu anakart yerine Msi h110m gaming ddr4 alıp ekran kartınızı R9 380 4GB ve ya SSD'yi Samsung markasından alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…