Intel i5 6400 R9 380 Sistem Yavaş Açılma ve FPS Drop Sorunu

yemreyk

Hectopat
Daha fazla  
Sistemimi toplayalı 3 ay falan oldu. Sistemi topladım, 2 hafta sonra da ekran kartı aldım. Vatan'dan topladım:
  • Gigabyte Z-170 HD3P
  • 8 GB Kington Fury 2666 MHz RAM
  • Intel i5 6400 2.7 GHz İşlemci
  • Sapphire AMD Radeon R9 380 4GB (O.C)
  • Corsair VS550 PSU
  • Samsung EVO 850 250 GB SSD
Her şey günceldir. Sorunum çok, açılış sürem 20-25 saniye arası değişiyor. GTA 5 oynarken arada ani FPS düşüşleri oluyor. Oyuna ilk girdigim anda hafif kasılmalar oluyor sonra düzeliyor. Geçenlerde Watch Dogs yükledim, internetten indirdim oynuyorum. Full ayarlarda 20 dakika sonra oyun donuyor, kapanıyor. "AMD görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası alıyorum. Sağ alt köşede ısı değerleri normal, ekran kartı 71 dereceyi geçmiyor. Windows 8.1'de böyle sorunlarım yoktu. Windows 10'a geçtim sorunlar arttı. Acaba işletim sistemimden mi? Bir format atsam düzelir mi sizce? İlk formatımı da flash'dan attım. Sisteme 4000 TL'ye yakın para harcadım ama verim alamıyorum. Sebebi nedir? Arkadaşlar yardımcı olun lütfen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilemiyorum, kartın hakkını yememek lazım. Ararsanız GTX 960 ile de sorun yaşayan bir sürü insan bulabilirsiniz. Aynı zamanda iki kartdan da memnun olan bir sürü insan da bulabilirsiniz. Yani genelleme yapılamaz bu konuda. Youtube'a R9 380 + İ5 6400 yazarsanız test yapan bir arkadaş vardı videoları çıkacaktır, gayet iyi performans alıyordu. Bir sürü çeşitli etmen olabilir. ( Driverlar, işletim sistemi vs.)
Evet size katılıyorum gtx serisi ile ilgili sorunlarda var ama burda r9 380 ile ilgili açılan konu sayısı gtx serisinden çok daha fazla yeni sistem toplayan arkadaşları takip ediyorum ben r9 380 aldım ve hiçbir sorun olmadan kullanıyorum diyenleri az gördüm dediğiniz gibi birçok etmen olabilir ama sorunu olan kişilere bakıyorum işletim sistemim güncel ve orjinal sürücüler güncel diyor bu kadar çok sorun görenlerde kartdan ister istemez uzaklaşabiliyor. Geçen gördüğüm bir sorundada kişi eski sürücülerden birini kurup çözmüştü sanırım.

SSD'nin hızlı olması bilgisayarın 5 saniyede açılması anlamına gelmez bence. 20-25 saniye de çok iyi değil ama işletim sisteminde herhangi bir kasma yoksa tamamdır.

Evet size katılıyorum gtx serisi ile ilgili sorunlarda var ama burda r9 380 ile ilgili açılan konu sayısı gtx serisinden çok daha fazla yeni sistem toplayan arkadaşları takip ediyorum ben r9 380 aldım ve hiçbir sorun olmadan kullanıyorum diyenleri az gördüm dediğiniz gibi birçok etmen olabilir ama sorunu olan kişilere bakıyorum işletim sistemim güncel ve orjinal sürücüler güncel diyor bu kadar çok sorun görenlerde kartdan ister istemez uzaklaşabiliyor. Geçen gördüğüm bir sorundada kişi eski sürücülerden birini kurup çözmüştü sanırım.
Ben de bu kartı almak istiyorum açıkcası ama dediğiniz gibi belki de sorun yeni çıkan driverlardadır. İzlediğimiz iyi performans veren bir test videosundaki driverlara geri dönmek belki çözüm olabilir.

Sistemin yavas acilmasinin bircok farkli sebebi olabilir. Windows acilirken baslangicta calisitirilan yazilimlarin baslatilmasi vs. bunlar zaman alir. BIOS gereksiz ayarlari kapat. HDD yi ikiye böl ve dual boot olayini ayarla. Sorun cozulurse w10 bolumunu silip w8.1 bolumunu genisletip hayatiniza devam edebilirsiniz.

Sistemimi toplayalı 3 ay falan oldu. Sistemi topladım, 2 hafta sonra da ekran kartı aldım. Vatan'dan topladım:
  • Gigabyte Z-170 HD3P
  • 8 GB Kington Fury 2666 MHz RAM
  • Intel i5 6400 2.7 GHz İşlemci
  • Sapphire AMD Radeon R9 380 4GB (O.C)
  • Corsair VS550 PSU
  • Samsung EVO 850 250 GB SSD
Her şey günceldir. Sorunum çok, açılış sürem 20-25 saniye arası değişiyor. GTA 5 oynarken arada ani FPS düşüşleri oluyor. Oyuna ilk girdigim anda hafif kasılmalar oluyor sonra düzeliyor. Geçenlerde Watch Dogs yükledim, internetten indirdim oynuyorum. Full ayarlarda 20 dakika sonra oyun donuyor, kapanıyor. "AMD görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası alıyorum. Sağ alt köşede ısı değerleri normal, ekran kartı 71 dereceyi geçmiyor. Windows 8.1'de böyle sorunlarım yoktu. Windows 10'a geçtim sorunlar arttı. Acaba işletim sistemimden mi? Bir format atsam düzelir mi sizce? İlk formatımı da flash'dan attım. Sisteme 4000 TL'ye yakın para harcadım ama verim alamıyorum. Sebebi nedir? Arkadaşlar yardımcı olun lütfen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows'u uefi olarak kurmadıysanız o çok düşük açılma hızını elde edemezsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı