Intel i5 6500 GTX 970 Kaplamaların Geç Yüklenmesi Sorunu

.Maedhros.

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba. Forumda yeniyim. 1 yıla yakın zamandır siteyi takip ediyorum. Sitedeki tavsiyeler doğrultusunda şöyle bir sistem topladım:
Sorunum oyunlar SSD'de kurulu olmasına rağmen kaplamalarda geç yüklenmeler oluyor. Oyunlar Far Cry 4, The Witcher 3, GTA 5, CS:GO. Windows 8.1 64 bit Kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Optimize edip The Witcher 2'ye (orjinal) girdim. Fakat net bir şekilde bazı cisimlerin sonradan oluştuklarını görebiliyorum.Işık hızında tepkiler beklemiyorum sadece test videolarında gördüğüm akıcılık ve tepkileri bekliyorum.
Gerçekten bilgim yok en fazla tahminde bulunabilirim kusura bakma. Anakartın veri trafiğinde mi sorun vardır acaba sonuçta bileşenler anakart üzerinden haberleşiyor.

Evet bende öyle düşünüyordum. Çünkü yazılımsal olarak aklıma gelen herşeyi yaptım. 5'ten fazla temiz kurulum yaptım 1 ay içinde. Sürücüler güncel, sistemde bir sıkıntı görünmüyor fakat sistem oyunlarda böyle sorunlar veriyor. Eğer dediğiniz gibi bir durum varsa benim yapabileceğim birşey var mı?

Monitörden olduğunu düşünüyorsan kasayı varsa LCD TV ye bağlayıp orada dene. Düzelirse sıkıntının kaynağı monitör olarak kesinleşir.

O güç kaynağı tek kanaldan vermiyor tüm gücü. 2X 28A şeklinde veriyor. Ekran kartı güç kabolarını 2 ayrı kablodan bağlamalısın. Tek kablodan 2 güç bağlarsan ekran kartını besleyemeyebilir.

Monitörden olduğunu düşünüyorsan kasayı varsa LCD TV ye bağlayıp orada dene. Düzelirse sıkıntının kaynağı monitör olarak kesinleşir.

O güç kaynağı tek kanaldan vermiyor tüm gücü. 2X 28A şeklinde veriyor. Ekran kartı güç kabolarını 2 ayrı kablodan bağlamalısın. Tek kablodan 2 güç bağlarsan ekran kartını besleyemeyebilir.
TV'de denedim aynı sıkıntı devam ediyor. Montaj hakkında bilgili değilim. Montajı Vatanda yaptırmıştım.

Kasanı açıp güç kaynağından çıkan kablolara bakman lazım. 2 adet pci express güç kablosu var ise ekran kartına 2 ayrı kablo takman sorunu çözer. Veya ekran kartı kutusundan molex dönüştürücü çıktıysa bir girişe bu dönüştürücü ile bağla ekran kartına. Resim olarak kasa içi kablolarını atabilsen çok güzel olurdu.

Kasanı açıp güç kaynağından çıkan kablolara bakman lazım. 2 adet pci express güç kablosu var ise ekran kartına 2 ayrı kablo takman sorunu çözer. Veya ekran kartı kutusundan molex dönüştürücü çıktıysa bir girişe bu dönüştürücü ile bağla ekran kartına. Resim olarak kasa içi kablolarını atabilsen çok güzel olurdu.

Dosya Ekleri

• 33.jpg
    33.jpg
    984,2 KB · Görüntüleme: 181
  • 11.jpg
    11.jpg
    996,1 KB · Görüntüleme: 164
  • 22.jpg
    22.jpg
    997,4 KB · Görüntüleme: 178
Sanırım ekran kartına bağlanan sarı siyah kablodan bir tane daha yok. Ekran kartı üzerindeki kabloların iyice oturduğundan emin olmalısın. Özellikle 8 pin olan 6+2 pin şeklinde olduğundan o pin tam oturmamış olabilir. Sorun devam ederse ekran kartı kutusu içinde bir adet 2x4 pin kablodan 8 pin pci express dönüştürücü olması lazım. Ekran kartı üzerindeki 8 pin kabloyu çıkartıp bu dönüştürücüyü takıp öyle dene.
Bunlara rağmen yine devam ediyorsa artık ya güç kaynağın yetersiz derim ya da ekran kartında problem var derim.
Konuu takipteyim umarım en kısa zaman çözersin sorunu. Burayı haberdar etmeyi unutma aynı sorunu yaşanlar için çözüm yolunu paylaşmış olursun.

Sanırım ekran kartına bağlanan sarı siyah kablodan bir tane daha yok. Ekran kartı üzerindeki kabloların iyice oturduğundan emin olmalısın. Özellikle 8 pin olan 6+2 pin şeklinde olduğundan o pin tam oturmamış olabilir. Sorun devam ederse ekran kartı kutusu içinde bir adet 2x4 pin kablodan 8 pin pci express dönüştürücü olması lazım. Ekran kartı üzerindeki 8 pin kabloyu çıkartıp bu dönüştürücüyü takıp öyle dene.
Bunlara rağmen yine devam ediyorsa artık ya güç kaynağın yetersiz derim ya da ekran kartında problem var derim.
Konuu takipteyim umarım en kısa zaman çözersin sorunu. Burayı haberdar etmeyi unutma aynı sorunu yaşanlar için çözüm yolunu paylaşmış olursun.
Dönüştürücüyle denedim değişen bişey olmadı. Sarı siyah kablodan bir tane daha var ama anakart üzerinde jpwr2 adlı yere takılı. Onu çıkartmayı denedim fakat bu sefer pc'yi açtığımda görüntü gelmedi.

Anakartta en üst soldaki sarı siyah 8 pin kablo işlemci kablosu onunla işin yok :)
Aklıma gelen ihtimaller dediğim gibi ya güç kaynağın yetersiz ya da ekran kartında bir problem var. Tabi bunlar tüm windows, driver ve oyun kurulumlarının normal olduğunu varsayarak.
İmkanın varsa daha güçlü psu olan bir pc de ekran kartını dene. Veya direkt olarak kasayı vatana götür ve problemini anlat.

Anakartta en üst soldaki sarı siyah 8 pin kablo işlemci kablosu onunla işin yok :)
Aklıma gelen ihtimaller dediğim gibi ya güç kaynağın yetersiz ya da ekran kartında bir problem var. Tabi bunlar tüm windows, driver ve oyun kurulumlarının normal olduğunu varsayarak.
İmkanın varsa daha güçlü psu olan bir pc de ekran kartını dene. Veya direkt olarak kasayı vatana götür ve problemini anlat.
İlgilendiğiniz için teşekkürler. Gelişme olduğunda buraya yazarım.

Not:Ekran kartında sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Kartın gücünü kesip onboard GPU ile denediğimde de aynı sorun devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı