Selam arkadaşlar 8-9 senedir aynı sistemi kullanıyorum. Eski sistemimden bahsedecek olursam, ATI 4850 1 GB 256 bit ekran kartı, AMD x3 440 3.0 GHz işlemci, 8 GB RAM ( 4x2 ) yüksek ihtimal 800 MHz falan olması lazım tam net hatırlamıyorum neyse. Ekran kartım malum çok eski ve DX 10.1 support ile son buldu. Yaklaşık 5 senedir de herhalde güncelleme falan almadı kısacası ölü artık. Ama hakkını vermek lazım bugun hala DX desteklenen oyunları medium-high arası çalıştırır emektar.
Üniversiteyi tasarım bölümü üzerine kazandım. Endüstriyel tasarım ve gördüğümüz bilgisayar destekli tasarım programlarından Autocad'i bile kaldırmadı benim sistemim. Haliyle pratik yapamadığımdan dersten kaldım ne yazık ki. Ağustos başında kesin alacağım bir sistemi yazmak isterim sizlere. Gerek oyun, gerekse çizim programları için hayli hayli yeteceğini söyledi sorduğum yerler. Birde sizlerin görüşlerini almak isterim.
- Anakart: Gigabyte Z170-HD3 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3466 ( O.C )Mhz HDMI & DVI
- RAM: GSKILL 8GB Tek Modül DDR4 2133 MHz CL15 1.2V
- İşlemci: Intel Core i5 6500 3.2 GHz ( Skylake )
- Ekran Kartı: MSI R7 370 4G DDR5 256Bit AMD Radeon DX 12
- Monitör ( mecbur çizimler için ) : ASUS 21.5" VS229HA Full HD HDMI VA
Bütçem tek kuruş dahi artamaz. GTX 950 önerenler olabilir, ben ikisini de inceledim ve bu kartta karar kıldım. Parçaların birbiriyle uyumluluğu ve beni bu eski çöp sistemimden çıkarıp gerçekten rahatlacak bir düzeyde olup olmadığını yorumlamanızı istiyorum. Diğer parçalar anakarta takılır mı problem çıkar mı? Ha bir de şunu eklemek zorundayım. Eski kasam ve güç kaynağını kullanacağım. İdari kişiler 380W'yi geçmez dediler benim kasa 430 max. darboğaz etmez dediler bana çünkü power supply parası bile çıkmıyor. Kasam da Thermaltake Wings RS200 olanlardan galiba Mid ATX. Ona şey dediler: "Kasa Thermaltake mi? Tamam sığar sıkıntı etme" Evet yorumlarınızı bekliyorum.