Intel i5 6600K çökme sorunları

kthenotmuchgreat

Centipat
Merhabalar,

Öncelikle sistemim şöyle:
Intel i5 6600K 3.5GHz işlemci.
MSI Z170A Tomahawk anakart.
NVIDIA GTX 1070 Ti.
G.Skill DDR4 2x8 2400MHz RAM.
FPS 800Watt 80+ yarı modüler PSU.
WD 1TB Blue 7200RPM SATA hard disk.

Yaklaşık bir ay önce oyun oynamadığım normal bir kullanım sırasında birden ekranım siyah oldu ve PC'yi yeniden başlatmak zorunda kaldım. Yeniden başlattıktan sonra ekrana görüntü gelmediğini fark ettim. Ekran kartım o zaman GTX 1070'di ve üzerindeki LED'ler yanıyordu ancak görüntü vermiyordu. Ekran kartını çıkardım ve başka bir PC'de denedim, çalışmadığını teyit ettim. Ekran kartını garantiye yolladım ve elimde bulunan sorunsuz çalışan RX570 ekran kartını sisteme taktım ve sorunsuz görüntü aldım. Ancak sonrasında bir oyuna(F1 2019) girdikten birkaç dakika sonra ekranın tamamı kahverengi oldu ve garip bir sesle dondu. Reset atmak zorunda kaldım ve bilgisayarı tekrar açtığımda kart sorunsuz çalışıyor ancak oyunlarda aynı durum yaşanıyordu. Sonra kartın ısınmasıyla alakalı olabileceğini düşünüp fan ayarlarıyla oynadım ve fanları normalden yüksek hızda çalıştırdım ve cidden işe yaradı PC çökmedi. Ancak bu ertesi gün işe yaramadı ve aynı sorunu yaşadım. Kart oyundayken garip bir cızırtı sesi çıkartıyor ve ses fanından gelmiyor. Başka sistemde RX570I denedim sorun devam etti. Bu sefer bu kartın da sorunlu olabileceğini düşündüm. En son sisteme GTX1070 Ti taktım ve oyuna girdiğimde aynı sorunla karşılaştım. Sonuç olarak bir veya birkaç bileşende sorun var ancak hangileri olduğunu belirliyemedim. Kartlarda başlangıçta sorun yoktu ancak sonrasında 1070(öldü) ve 570'te(oyunlarda cızırtı ve çökme) de sorun oluştu. Pcyi ekran kartı kullanmadan CPU'nun grafik işlemcisiyle(Intel HD530) oyun açtığımda herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum. Kartlarda sorun oluşturan bir parça olsa gerek. PSU'da mı, anakartta mı, yoksa CPU'da mı sorun gerçekten ben bu işten bir şey anlamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı