Çözüldü Intel i5 6600K GTX 750 Ti Sistem Donma, Kasma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

EICHMANN

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yeni sistem topladım ancak ara ara donma meydana geliyor. Örneğin fare hareket etmiyor veya bir uygulamayı açarken uzun süre bekliyor. Oyunlarda ise Farming Simulator 2015 ve Euro Truck Simulator 2 oynarken biraz kasıyor. Topladığım sistemin üst düzey olmasa da ortalamanın üstünde olduğunu düşünüyorum. Acaba neden böyle yapıyor yazılımsal bir sorun mu? Yoksa parçalarda uyumsuzluk mu mevcut?
Topladığım sistem:
Anakart : Asus Z170-P DDR4 3466MHZ SOKET 1151 max.64 GB
İşlemci : İntel Skylake İ5 6600K 3.5 GHZ 6 MB Cache lga 1151
Ram : 8 gb kingston Hyperx Savage 2133 mhz ddr4
Ekran kartı : Asus Nvidia GeForce GTX 750 Ti oc 2 gb 128 bit GDDR5
Sabit sürücü : Samsung 850 evo 250 GB SSD (İŞLETİM SİSTEMİ) + 2 TB 5400 rpm HDD
Güç kaynağı : Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze
İşletim sistemi : Microsoft Windows 7 Professional 64 bit UEFI BOOT MSDN (Temiz kurulum güncelleştirmesiz)
Anakartın kutusundan çıkan CD'deki tüm sürücüleri yükledim. Aynı şekilde ekran kartını da. Neden böyle oldu anlayamadım yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem çok dengesiz olmuş. Anakart,işlemci gibi parçalara çok para harcayıp ekran kartından kısmışsınız. Üstelik sabit disk 5400 rpm. Keşke toplamadan önce konu açsaydınız.
Adamın sisteminde SSD var ama sistem onda yüklüdür. Yazılımsal bir hatadır bence veya bilgisayara virüs girmiştir. Herşeyin en güncel driver'ını yükle hala devam ederse format attır.

Tüm güncelleştirmelerini yap, ne bulursan. Daha sonra dxdiag dan kontrol et herhangi bir şeyde sıkıntı var mı. Daha sonra HDD için sağlık testi yap, bir sıkıntısı var mı bakarsın.
Windows update ile tüm Güncelleştirmeleri yaptım 3.5 gb civarı kadar vardı ancak yine aynı. HDD yi zaten depolama amaçlı kullanıyorum sistem SSD de yüklü Windows 10 u deneyeceğim bakalım olacak mı?

Sistem çok dengesiz olmuş. Anakart,işlemci gibi parçalara çok para harcayıp ekran kartından kısmışsınız. Üstelik sabit disk 5400 rpm. Keşke toplamadan önce konu açsaydınız.
Evet haklısın ekran kartı biraz düşük. Bütçe kısıtlı olduğu için ekran kartından kıstım. Aslında aynı paraya AMD'nin 4 GB 256 Bit alabilirdim ama AMD'ye pek içim ısınmıyor. Kalitesiz olduğunu düşünüyorum tabi kendi fikrim.

Çözüldü. İşletim sistemini Windows 10 Pro 64 bit 'e yükselttim canavar gibi oldu çok hızlı. Benim anlamadığım Windows 7 'de niye öyle yaptı. Windows 7 o kadar kötü bir işletim sistemi değil ki. Bunun mantıklı bir açıklaması vardır umarım. Teşekkürler herkese.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…