Intel i5 6600K İşlemci 4.8 GHz Yapılmalı mı?

Murathan1997

Hectopat
Katılım
20 Ocak 2016
Mesajlar
292
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Asus Maximus VIII Ranger ile 6600K 4.6 GHz'e O.C ettim. Otomatik voltajda en fazla 1.344v gösteriyor. Fakat CPU-Z'de 1.280v gösteriyor. Hangisine inanmalıyım? Sıcaklık da 50 derece civarlarında. Ortalama 53 diyebilirim. O da Adana'da oturduğumdan dolayı. :D Burası yanıyor. Sizce bu değerler iyi mi? Daha yeni sistem, direkt O.C olarak kullanmalı mıyım? Bir de 4.8 GHz'e zorlamalı mıyım? Bana değerler düşük geldi. Daha elle bile ayar yapmadım. Sadece 46 yaptım çarpanı. Herkesin yorumlarını bekliyorum arkadaşlar. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Alakasız bir soru soracağım :D Senin sisteminin anakart kasa hariç aynısını dizmeyi düşünüyorum sistemden memnun musun nasıl biraz yardımcı olursan. Bugün alsam bunu almam dediğin varmı? Şimdiden teşekkürler.
 
Sistem on numara dostum. Hiç bir sorun yok. Gözünü kırpmadan al derim. Yarın son parça ekran kartım elimde olucak. İnceleme yapacağım fps değerleri için. Paylaşacağım en kısa zamanda.
 
Sıcaklık değerleri çok iyi. 4.8 yapmana gerek yok. 4.6 yapmışsın oyunlarda performansını görürsün OC farkının bundan fazlası ya kararlılığı düşürür ya da aşırı ısınmaya yol açar. Bence fazlasına gerek yok. Yeterli gelmediğinde 4.8 yaparsın. Hatta şu an normal kullansan bile bence daha iyi. Hız aşırtma ile işlemciyi sürekli yoruyorsun. Ekran kartı geldiğinde hız aşırtma ile normal kullanım arasında fps değeri tatmin ederse hız aşırtma ile kullan eğer arada fazla fark yoksa normal kullan.
@Grmmfo
i5 6600 K + soğutucu yerine i7 6700 alınmalı
Bu konuya bakabilirsin verdiğim test videosunda cpu kullanım yüzdesi i 7 6700'de daha düşük. Zaten 2133 frekansında bellek alacaksın Z 170 yapman için özel bir sebep yok. Ayrıca Z170 alsan bile i 5 6600 K yerine i 7 6700 alman daha iyi olacaktır. Zevkine hız aşırtma yapmak istiyorsan sen bilirsin. Performans istiyorsan i 7 6700 daha güçlüdür. Soğutucuya para vermeden önce şunu belirteyim soğutucu fiziksel bir şey işlemci ile bütünlük kurup işlem yapmayacak sadece soğutacak.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı