PUBG DX11 motoru kullandığından hâlâ tekli çekirdek performansına çok önem veren bir oyun. Hâliyle tercihiniz daha fazla FPS verecek olan i5 8400'den yana olsun.
Screenshot
(Görüntü hardware unboxed'ın R5 2600 vs i5 8400 36 game benchmark videosundan alınmıştır. Uzun zamandır takip ettiğim ve testlere hile hurda karıştırmayan biri olduğunu düşündüğüm bir kanaldır)
Gördüğünüz gibi bu oyun için threadlerin ve yeni nesil teknolojilerin bir anlamı olmadığı için 4.2 GHz'e overclocklanmış ve çok daha hızlı bir RAM'de çalışan sistem bile bu oyunda i5 8400'ün verdiği FPS'i verememiş.
Kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Ben o farkın i5 8400'ü almayı meşrulaştıracağını düşünmeyenlerdenim. Bana kalırsa genel oyun PC'si toplayacak biri için R5 2600 çok daha iyi bir tercih olacaktır.
Fakat CSGO, PUBG gibi spesifik oyunlar üzerine sistem topluyorsanız, yayın açmayacak ve ağır multi tasking yapmayacak iseniz, bu resim sanırım sizin için gerekli cevap olacaktır.
Bu arada R5 2600 ve R7 2700 işlemcilerinin IPC'si aynıdır, sadece multi core olarak 2700 ağır basar. Yani bu oyun bazında R7 2700 de benzer bir sonuç gösterecektir 8400 karşısında.
Ama 2-3 yıl sonra başka bir oyuna geçersiniz, o oyun çok çekirdeklerin etinden sütünden yararlanan bir oyun olursa, o zaman kötü bir yatırım yapmışım vah halime demezsiniz inşallah.
Ayrıyetten Vatan'dan alma mecburiyetiniz var mı bilmiyorum ama,
Intel Core i5-8400 Coffee Lake 2.8GHz 9MB Soket 1151 İşlemci - incehesap.com