i5 9500F vs Ryzen 7 2700

Oyun oynayan biri için bir 2-3 yıl bir şey ifade etmiyor 8C 16T işlemci. 2700X'im var kullanımım %30'u geçmiyor oyunlarda ve oyun oynadığım için bana bir şey katmıyor. Render alırım yayın yaparım diyorsa alsın. Ha tabii ek olarak Ryzen 4 serisi de AM4 ile geleceğini bildiğimiz için 2700 alırsa daha sonra yükseltme olanağı da olur orası ayrı konu.

Bende i7-4790 ve RTX 2060 vardı. i7-4790 biliyorsun belki gerçek 4 çekirdekli sanal 8 çekirdekli işlemci. Ben bu işlemcide AC Origins'te kasıyordu , GTA V'de kasıyordu, Borderlands 2'de kasıyordu, Fallout 4'te kasıyordu, Watch Dogs 2'de kasıyordu oynayamıyordum.

Şimdi yeni Ryzen 5 2600 aldım. Aldığımı söylediğim herkes bana i7-4790 iyi bir işlemci diyor ama öyle değil. Şimdi oyunları yağ gibi oynuyorum sıkıntısız.

Gerçek 6 çekirdekli bir işlemcinin ömrü ne olur muamma ama Ryzen daha uzun ömürlü olur. Ayrıca Ryzen'de overclock desteği var. Sıkıştığı zaman overclock yapar yine işini görür, Intel'de o da yok.

Bende i7-4790 ve RTX 2060 vardı. i7-4790 biliyorsun belki gerçek 4 çekirdekli sanal 8 çekirdekli işlemci. Ben bu işlemcide AC Origins'te kasıyordu , GTA V'de kasıyordu, Borderlands 2'de kasıyordu, Fallout 4'te kasıyordu, Watch Dogs 2'de kasıyordu oynayamıyordum.

Şimdi yeni Ryzen 5 2600 aldım. Aldığımı söylediğim herkes bana i7-4790 iyi bir işlemci diyor ama öyle değil. Şimdi oyunları yağ gibi oynuyorum sıkıntısız.

Gerçek 6 çekirdekli bir işlemcinin ömrü ne olur muamma ama Ryzen daha uzun ömürlü olur. Ayrıca Ryzen'de overclock desteği var. Sıkıştığı zaman overclock yapar yine işini görür, Intel'de o da yok.
Bu kısımda haklı olabilirsiniz çünkü Intel'in çarpan kilidi açık olmayan işlemcileri ileriki senelerde sorun çıkarabiliyor. 4790K olsaydı sorunsuz oynardınız. Ben de 4770K ile 2070 kullanırken 2700X'e geçtim. 4770K'yı 4.5 GHz'de kullanıyordum ve 2700X'in bana FPS açısından hiçbir getirisi olmadı örnek vermek gerekirse hatta PUBG ve CS'de daha yüksek FPS alıyordum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı