Intel i5 9400F neden önerilmiyor?

2060'ı zor beslemek mi? 9400F'i 2070 Super ile kullanma şansı yakalamıştım, cayır cayır da besliyordu. Savunma gibi bir amacım yok fakat üzgünüm, yanlış bilgilendirme :)

İzlediğim 3-5 tane videoda işlemci kullanımı AC: Oddysey ve R6 gibi oyunlarda %100 oluyordu.
Kanıtı da buraya bıraktım. Darboğazı iyi izleyin. Bunlar Ultra ayarlar bir de High-medium oynayım dersen ayvayı yersin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
İzlediğim 3-5 tane videoda işlemci kullanımı AC: Oddysey ve R6 gibi oyunlarda %100 oluyordu.
Kanıtı da buraya bıraktım. Darboğazı iyi izleyin. Bunlar Ultra ayarlar bir de High-medium oynayım dersen ayvayı yersin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gönderdiğiniz videoda darboğaz nerede onu anlayamadım, 6/6 9400F/9600K standartı öyle yabana atılacak bir konumda değil şu an, hemen hemen çoğu oyunda sıkıntısız bir şekilde oyun da oynatıyor görüldüğü gibi, ha ama tabii arka planda bir takım uygulama/script/eklenti vb gibi işlemler açık bırakılmak istenip bir de bu tarz CPU Intensive tarz oyunlar oynanmak istenirse o zaman yavaş yavaş tıkanmaya başlayabilir elbette. Zaten gelecek modern oyun devrinin oyunları çoklu çekirdek optimizeli hale gelmeye başladığı anda bu 6/6'lar da şimdiki 4/4'ler gibi hüsrana uğrayacaktır muhtemelen. Onun da çözümü var zaten basit, Hyper-Threadingsiz işlemci almamak. i5-10400F/R5 3600 gibi işlemciler varken 9400F alınmamalı şu saat itibariyle.

Edit: Bir tek Far Cry New Dawn'da mevcutmuş, dikkat etmemişim, sıkıntı yok.

Gönderdiğiniz videoda darboğaz nerede onu anlayamadım, 6/6 9400F/9600K standartı öyle yabana atılacak bir konumda değil şu an, hemen hemen çoğu oyunda sıkıntısız bir şekilde oyun da oynatıyor görüldüğü gibi, ha ama tabii arka planda bir takım uygulama/script/eklenti vb gibi işlemler açık bırakılmak istenip bir de bu tarz CPU ıntensive tarz oyunlar oynanmak istenirse o zaman yavaş yavaş tıkanmaya başlayabilir elbette. Zaten gelecek modern oyun devrinin oyunları çoklu çekirdek optimizeli hale gelmeye başladığı anda bu 6/6'lar da şimdiki 4/4'ler gibi hüsrana uğrayacaktır muhtemelen. Onun da çözümü var zaten basit, Hyper-threadingsiz işlemci almamak. i5-10400F/R5 3600 gibi işlemciler varken 9400F alınmamalı şu saat itibarıyla.

Edit: Bir tek Far Cry New Dawn'da mevcutmuş, dikkat etmemişim, sıkıntı yok.

Oddysey'de var dakika ile atamamışım galiba bu oyunlar halihazırda Ultra ayarlarda yük ekran kartında sen PUBG, Apex gibi competitive ayarlarda oynayacağın için genel olarak yük işlemciye binecek zaten kulanımı %60'dan aşağı hiç düşmüyor genel itibari ile %80 Low'a aldığın anda ben iptal agam deyip kenara çekilecek işlemci.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı