Intel i5 9600K Bilgisayarda Donma

CPU-Z programında CPU sekmesinin resmini paylaşır mısınız?
Bilgisayarı gönderdim çocuklardan bakalım bi dediler yazılımsal bir şey mi donanımsal bir şey mi diye. Şu an atamıyorum malesef...
Bu arada şimdi telefon ile görüştüm QVL listesinde yer almayan Ram'ler 3200 MHz çalıştırsanız bile düzgün çalışmaz 2666 MHz de çalıştırın yada QVL listesinde yer alan başka bir 3200 MHz ram alarak 3200 E çekin dedi...
Anlamadığım şu sorun olsa 3200 E çıkarttığım da izin vermemesi gerekmez mi ? 2133 den 3200 E çekmeme izin verdi öyle çalışıyor hali hazırda ama 2666 da çalışabilir diyor

Son düzenleme:
Bilgisayarı gönderdim çocuklardan bakalım bi dediler yazılımsal bir şey mi donanımsal bir şey mi diye. Şu an atamıyorum malesef...
Bu arada şimdi telefon ile görüştüm QVL listesinde yer almayan Ram'ler 3200 MHz çalıştırsanız bile düzgün çalışmaz 2666 MHz de çalıştırın yada QVL listesinde yer alan başka bir 3200 MHz ram alarak 3200 E çekin dedi...
Anlamadığım şu sorun olsa 3200 E çıkarttığım da izin vermemesi gerekmez mi ? 2133 den 3200 E çekmeme izin verdi öyle çalışıyor hali hazırda ama 2666 da çalışabilir diyor
Saçmalik bence ram'de anakartda güncel parça.

Arıza olmadığı için uyumlu bir 3200 ram ile değiştirmiyorlarmış ama 2666 da bunları kullanabilirmişiz acaba iki frekans değeri arasında çok büyük bi fark olur mu ?
İntel kullanıyorsunuz performans bakımından bir şey fark etmessiniz ama uyumluluk ile ilgili olduğunu düşünmüyorum yeniden format atıp sıfırdan kurulum yapmak gerekli. Her zaman kurduğum Windows bir defa takılma donma sorunları yapıyordu yeniden kurunca düzelmişti sizinde hatalı kurulum olabilir.

İntel kullanıyorsunuz performans bakımından bir şey fark etmessiniz ama uyumluluk ile ilgili olduğunu düşünmüyorum yeniden format atıp sıfırdan kurulum yapmak gerekli.
Ya muhtemelen 3200 de çalıştırdığım için bazen takılma donma oluyor 2666 ya çekince düzelcek diye düşünüyorum , format zaten atacağım ama hani idareten bi kaç ay bu Ram'leri 2666 da çalıştırcam ilerde 3200 3600 MHz bi ram alcam da hani şu an 2666 3200 E göre çok büyük bi fark yaratır mı onu bilmiyorum

Ya muhtemelen 3200 de çalıştırdığım için bazen takılma donma oluyor 2666 ya çekince düzelcek diye düşünüyorum , format zaten atacağım ama hani idareten bi kaç ay bu Ram'leri 2666 da çalıştırcam ilerde 3200 3600 MHz bi ram alcam da hani şu an 2666 3200 E göre çok büyük bi fark yaratır mı onu bilmiyorum
Dediğim gibi işlemciniz intel olduğu için hiç bir bişey anlayamassınız desek yeridir fark edilemez yani ve 3200'den gerisi intel için gereksiz tabi 4000mhz almadıkdan sonra.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı