Intel i5 Skylake Stok Soğutucu Dahil mi?

Metehan Kaçmaz

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar birkaç gün önce bir sistem paylaşmıştım fakat i5 Skylake'in kendinden stok soğutucunun olup olmadığını bilmiyorum. Varsa yeterli mi yoksa ne almalıyım? Fazla pahalı olmama şartıyla önerilerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İ5 6600K ve İ7 6700K hariç her kutudan stok soğutucu çıkıyor.
İ7 6700'de bile stok soğutucu yeterlidir, yanlızca sesten bunalırsanız değiştirmeniz uygun olur.
Akasa Venom Pico Intel 775/1155/1156/1150/1151 Fiyatı
Bu soğutucu sessiz ve verimli bir şekilde çalışacaktır stok soğutucu kullanmak istemez iseniz.

Stok soğutucu var ancak günü kurtarmak için koyulmuş sanki.
AMD'nin kutu içeriğinde yaptığı soğutucu değişikliğinden sonra İntel'den de bu şekilde bir hamle güzel olurdu :)
Benim bildiğim stok soğutucu ile işlemciler max 60-65 derecelere çıkıyor ve fan kafa şişiriyor.
Bu şekilde bir sistem toplasaydım bu sesi çekmek istemezdim doğrusu.

Ben geçiçi olarak 6700k ya stok soğutucu taktım kutudan çıkmıyor biliyorum i5 4. nesilden kalma soğutucu.

Eğer macunu sürmeyi biliyorsanız idare edecektir. boşta 25-26 oyunda 55-60-65 oluyor. Ancak şu var ki Chrome'da sekme listesini aynı anda aç dediğimde anlık olarak 60-65 oluyor ve 1-2 saniyede yine eski haline dönüyor.

Soruya gelirsek K model işlemcilerden artık soğutucu çıkmıyor. Diğerlerine dahil ve yeterlidir.

Skylake işlemcilerin çıkmasına yakın bir süre kala ve çıktığı anlarda forumda "Skylake işlemcilerden soğutucu çıkmıyor" yorumları hayla bu işlemcileri araştıran insanlar tarafından okunmakta. Muhtemelen arkadaş ta bu eski mesajların kurbanı olmuş. Bu yanlış bilgilerin forumdan kaldırılması gerek yoksa gelen insanlar okumaya devam edecek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı