Intel i7-12700H vs AMD Ryzen 7 7840HS

Intel'in performans testlerini boşver. Genelde throttling yiyip zaten gösterdiği değerleri de veremiyorlar. Bunu dizüstüler için söylüyorum. Daha stabil ve yazılım açısından daha başarılılar ancak Ryzen bu noktada hem bir nesil ileride hem de genel olarak zaten daha iyi bir mimariye sahip.

Intel boşta 2.3 GHz, AMD ise 3.8 GHz'de çalışıyor. Pil ömrü için Intel daha iyi olabilir. Boştayken daha az pil tüketebilir.
Intel'in şu noktada pil konusunda daha iyi olduğu başka bir çip üreticisi yok. Yarın Snapdragon bir çip çıkarsın aynı performansı pilde daha fazla verebilirler. Hem adamların transistör mimarisi eski hem işlemciyi çalıştırdıkları platform. Ne ile pil tasarrufu yapacaklar? 12700H dediğin işlemci Alienware Cyro-Cooling kasada bile Throttling yiyen bir işlemci.

Daha az ısınması daha uzun ömrülü olduğunu gösterir ama iki işlemciyi de uzun süre kullanırsın.
İşlemciyi iyi soğuttuğun sürece istersen 6 GHz'de 400 Watt çektirerek çalıştır. Senin gömüldüğünü görür. Bunlar çekyat değil bir kullanım ömürleri olsun. Çip dediğin hep çalışır, uzun ömürlülüğü diye bir durum zaten söz konusu değil.

Burası direkt Ryzen 7th Gen.

Amacın render veya yapay zekâ programları kullanmak ise RTX 3080'li bir laptop tavsiye ederim. 3000 serisindeki GPU'ların CUDA sayısı daha yüksek. 4080 veya 4090 almayacaksan senin için daha mantıklı olur kardeşim. Ek olarak GPU'ların performansı CPU'dan çok daha fazladır. Bu yüzden 11. nesil, 12. nesil 13. nesil bunları kafana takmana gerek yok. GPU'yu besleyecek bir CPU olması yeterli. Yıllardır render ve görüntü iyileştirme programları kullanan biri olarak tecrübeyle sabittir bu yorum.

İşlemciler arasında çok fark yok ama düzgün koşullar sağlandığında 20k gibi bir puan alabiliyor Cinebench'te 12700H. 7840HS'in en fazla 18k aldığını gördüm.

Nitro 16 daha mantıklı bir tercih olacaktır.

Hocam bu Cinebench testleri neye etki ediyor FPS'e bakıyorum bende mesela R5 7640HS var 12412 alıyor LOQ modelinde 13K alıyor ama FPS farkı yok.

7840HS daha iyi olur. Hem daha az güç tüketiyor hem de daha az ısınıyor. Ayrıca pili verimli kullanma konusunda çok önde. 12700H daha güçlü değil ama daha güçlü olsa bile yüzde 3-5 fark için vazgeçilecek şeyler değil. Mobil işlemci nihayetinde saf güç tek başına bir kriter değil. Ayrıca Nitro 16 ekran ve sıvı metal macun konusunda avantajlı.

İşlemci tabanlı oyunlarda farkı görürsün. Battlefield gibi.

Önbelleği de daha büyük 12700H'ın.

Hocam ben görmüyorum CS:GO veya CS2 işlemci ağırlıklı değil mi FPS aynı 🤔 ya da pts farkından dolayı.

İşlemci tabanlı oyunlarda farkı görürsün. Battlefield gibi.

Önbelleği de daha büyük 12700H'ın.

Battlefield değil de Valorant var onda da fark göremedim ama yaptığım karşılaştırma aynı 2 işlemci ama 2 sinin aldığı R23 sonuçları farklı.

Intel'in performans testlerini boş ver. Genelde throttling yiyip zaten gösterdiği değerleri de veremiyorlar. Bunu dizüstüler için söylüyorum. Daha stabil ve yazılım açısından daha başarılılar ancak Ryzen bu noktada hem bir nesil ileride hem de genel olarak zaten daha iyi bir mimariye sahip.

Intel'in şu noktada pil konusunda daha iyi olduğu başka bir çip üreticisi yok. Yarın Snapdragon bir çip çıkarsın aynı performansı pilde daha fazla verebilirler. Hem adamların transistör mimarisi eski hem işlemciyi çalıştırdıkları platform. Ne ile pil tasarrufu yapacaklar? 12700H dediğin işlemci Alienware cyro-cooling kasada bile throttling yiyen bir işlemci.

İşlemciyi iyi soğuttuğun sürece istersen 6 GHz'de 400 watt çektirerek çalıştır. Senin gömüldüğünü görür. Bunlar çekyat değil bir kullanım ömürleri olsun. Çip dediğin hep çalışır, uzun ömürlülüğü diye bir durum zaten söz konusu değil.

Burası direkt Ryzen 7th gen.

12. nesilden itibaren Intel mobilde gerçekten iyi iş cıkarıyor. Pek laf edilecek bir tarafı yok açıkcası. 12700h ile 13700h çik farklı değil, 7840hs ise 4nm olduğundan dolayı daha çok ısınıyor.

Dosya Ekleri

• IMG-20240123-WA0017.jpg
    IMG-20240123-WA0017.jpg
    324,6 KB · Görüntüleme: 125
  • Screenshot_20240124_101858_YouTube.jpg
    Screenshot_20240124_101858_YouTube.jpg
    132 KB · Görüntüleme: 147
12. nesilden itibaren Intel mobilde gerçekten iyi iş cıkarıyor. Pek laf edilecek bir tarafı yok açıkcası. 12700h ile 13700h çik farklı değil, 7840hs ise 4nm olduğundan dolayı daha çok ısınıyor.
Eğer Intel 12. nesilden itibaren kendi içerisinde iş çıkarıyor derseniz tamam 13th, 12th Gen'e göre güzel, diğer markalar ile karşılaştırırsan hala Intel en son sırada. En iyisi zaten Apple, AMD'den Apple'ı didikliyor durmadan.

Averaj olarak mobilde her türlü AMD daha iyi. Desktop için gider iyi bir soğutma ile yine Intel alırdım. Mobilde en önemli unsur FPW değeri. O da markalar arasında en kötü Intel'de. Çekirdek süratleri bu attığın derecelerde 1 GHz fark koymuş neredeyse. Bırak 5 derece sıcak olsun, o çözülür.

Eğer Intel 12. nesilden itibaren kendi içerisinde iş çıkarıyor derseniz tamam 13th, 12th Gen'e göre güzel, diğer markalar ile karşılaştırırsan hala Intel en son sırada. En iyisi zaten Apple, AMD'den Apple'ı didikliyor durmadan.

Averaj olarak mobilde her türlü AMD daha iyi. Desktop için gider iyi bir soğutma ile yine Intel alırdım. Mobilde en önemli unsur fpw değeri. O da markalar arasında en kötü Intel'de. Çekirdek süratleri bu attığın derecelerde 1 GHz fark koymuş neredeyse. Bırak 5 derece sıcak olsun, o çözülür.

Yalnız 12700H kendi rakibi olan 6800H'ın önünde bir işlemci. 13700H ise daha fazla watt tüketse de daha az ısınıp daha yüksek performans veriyor. Daha düşük watta daha yüksek performans oranı verdiği doğru ancak daha fazla ısınırken daha düşük performans vermesinin neyi iyi onu anlamadım. Attığım resimlerde AMD ile alakalı herhangi bir saat hızı değeri de bulunmamakta ona nereden ulaştınız gene anlamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı