Intel i7 14700K için soğutucu önerisi

alekeyn

Zeptopat
Daha fazla  
Ekran kartı
4070 super
İşlemci
intel i7 14700k
Intel i7 14700K işlemcim için soğutucu arıyorum. Elimdeki Cooler Master HYPER212 Black soğutmakta yetersiz kalıyor masaüstünde 60-70 derece oyunlarda ise 100 dereceye çıkıyor işlemci. Sıvı ve hava soğutucu arasında önemli farklar nelerdir? Hangisini tercih etmeliyim modelleriyle beraber yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel i7 14700K işlemcim için soğutucu arıyorum. Elimdeki Cooler Master HYPER212 Black soğutmakta yetersiz kalıyor masaüstünde 60-70 derece oyunlarda ise 100 dereceye çıkıyor işlemci. Sıvı ve hava soğutucu arasında önemli farklar nelerdir? Hangisini tercih etmeliyim modelleriyle beraber yazarsanız sevinirim.

Kule tipi soğutucu yeterli olur bence.

@Extramemes neden dislike attınız?

Kule tipi soğutucu yeterli olur bence.

@Extramemes neden dislike attınız?

125W TDP değerine sahip bir işlemci oyunlarda Pl1 ve Pl2 250W kadar çıkıyor hangi kule tipi soğutucu bu işlemciyi kararlı çalıştırabilir? Konu sahibi kasasının durumuna göre 360mm AiO almak zorunda kaldı ki bu işlemci ile orta segment mesh kasa ve doğru hava akışı sağlanmadığı takdirde 360mm AiO bile termal kısma yaratabiliyor ha illa kule tipi kullanılacaksa BIOS üzerinden işlemcinin performans modu kapatılacak bu da oyunlarda ciddi FPS düşüşü demek.

125W TDP değerine sahip bir işlemci oyunlarda Pl1 ve Pl2 250W kadar çıkıyor hangi kule tipi soğutucu bu işlemciyi kararlı çalıştırabilir? Konu sahibi kasasının durumuna göre 360mm AiO almak zorunda kaldı ki bu işlemci ile orta segment mesh kasa ve doğru hava akışı sağlanmadığı takdirde 360mm AiO bile termal kısma yaratabiliyor ha illa kule tipi kullanılacaksa BIOS üzerinden işlemcinin performans modu kapatılacak bu da oyunlarda ciddi FPS düşüşü demek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buram buram reklam kokan video yorumlar bile bot 60 yaşındaki kadın kule tipi soğutucuyu övmüş :D kendim DeepCool LT720 sıvı soğutucusunu kullanıyorum AAA oyunlarda 65-70 derece olarak gözlemledim stress testlerinde 80 derece ve üzeri olabiliyor bu işlemcide önemli olan nokta serin çalıştırabilmek kule tipi soğutucu yeterli gibi gözükse bile yeterli değil kaliteli AiO ve kule tipi kullanıldığı takdirde işlemcinin porfomans çekirdekleri anlık olarak 100 derecelere çıkabiliyor ve özellikle Online oyunlarda Micro stuttering / thermal throttling ve FPS düşmesi gibi sorunları yaratıyor. Güncelleme video zaten sponsormuş ama yorumlar hala bot.

Bütçeniz nedir? Ayrıca kasa modelini belirtmelisin.
Kasam corsair 480t 360 mm radyatör desteği var bütçem 4000-5000 arası. Sıvı soğutmada çekindiğim nokta ürünler hızlı bozulabiliyormuş ama böyle canavar bir işlemciye almak zorunda kalıcam herhalde bahsettiğiniz sorunların hepsini yaşıyorum. Önerdiğiniz modeller nedir peki

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı