İntel İ7 2600k PC donması

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, şöyle bir sistemim var;
  • -İntel İ7 2600k işlemci,
  • -Asus Sabertooth P67 Anakart,
  • -Gigabyte GTX Titan Black GHz Edition,
  • -Samsung 840 Evo 250gb SSD,
  • -Zalman CNPS12X CPU Soğutucu,
  • -In-Win Commander 850W PSU,
Ben bu sistemde işlemciyi, anakart'ın Bios'unda bulunan "CPU Ratio" değerini 45 yaparak işlemcinin tüm çekirdeklerini 4,5 GHz'de çalıştırıyorum. Ama böyle yapınca (tam nedenini çözemedim ama bundan dolayı kaynaklanacağını düşünüyorum) bilgisayar sık sık donuyor ve anca reset atmamla düzeliyordu, bir gün içinde 6-7 kez reset atmam gerektiği bile oldu.

(Bu olay SSD'yi takmadan önce gerçekleşiyordu SSD'ye kurulumu henüz yapamadım) Acaba bu donmaların sebebi ne olabilir? Sabit diskimi HD Tune Pro da tarattım hiçbir sorun yok. Bu overclock işleminde hiç voltaj ile alakalı birşey yapmadım. Bundan dolayı kaynaklanabilir mi bu donmalar? Şimdiden teşekkürler. @Recep Baltaş Seninde fikrini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş asus all suite ile o.c yapmayı dener misin? Gerekli voltaj ayarlamalarını program yapabiliyor. Daha once bende bıos ayarlarndan yapıyordum ancak pc açılısta hata veriyor. Donmalar oluyordu programı kullandktan snra sorun kalmadı.

İşlemci stabil çalışmıyor. Çok az bir voltaj verebilirsiniz. Ayrıca TITAN Black incelemesi yaparsanız çok mutlu olurum. :)

Windows'u SSD'ye kurar kurmaz çalışmalara başlayacağım :)

İşlemci sıcaklığını denetliyor musunuz ? Havalar da ısındı iyice.

CPU soğutucumun modelini bu yüzden yazdım, çok iyi soğutuyor. Olması gerekenin de altında hatta sıcaklık.

Kardeş asus all suite ile o.c yapmayı dener misin? Gerekli voltaj ayarlamalarını program yapabiliyor. Daha once bende bıos ayarlarndan yapıyordum ancak pc açılısta hata veriyor. Donmalar oluyordu programı kullandktan snra sorun kalmadı.

Program kurulu bende ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum, bilgilendirirsen veya kaynak verirsen çok işime yarar.

Son düzenleme:
Kardseşim umarım sorununu çözmüşsündür.Eğer ki sorun devam ediyorsa program hakkında yardımcı olabilirim.Dün ceza aldığım için cevap yazamadım.Lütfen Türkçe kurallarına uyalım ;)

Kardseşim umarım sorununu çözmüşsündür.Eğer ki sorun devam ediyorsa program hakkında yardımcı olabilirim.Dün ceza aldığım için cevap yazamadım.Lütfen Türkçe kurallarına uyalım ;)

Bugün sistemi SSD'ye kurdum stok hızda çalıştı gün boyu ve hiçbir sıkıntı yoktu overclock yapmak için Anakart DVD'sinden AI Suit 2 yi kurdum turbo Evo penceresini açınca alt menüde auto Tuning butonunun olmadığını gördüm önceden de yoktu ama bugün internette araştırırken tüm ekran görüntülerinde vardı o buton. Bende ellemedim henüz senden Yanıt bekliyordum.

kardeş senin anakartın program versiyonu farklı o gördüğün auto Tuning olan videolar eski asus anakartlarda var. Yanılmıyorsam eğer sende aynı yerde thermal radar yazması lazım o.c. yapmak için eğer programı kurduysan Tool bölümünden turboV evoya tıkla ve orada profil bölümlerine bak ordan istediğin profili seç eminim bu sefer olacaktır.Eğer açılışta sorun olursa bios ayarlarını eskiye dönderirsin.Kolay gelsin (
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı