Intel i7 4770 k ve AMD FX 8350 ile oyun sistemi toplamak

Ranoncy

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ! Daha öncede buna benzer bir konu açmıştım ve bir çok kişi bana toplayacağım sistem ile ilgili fikir, tavsiye verdi. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Yarın sistemin fiyatını çıkarttırmaya gidiyorum, aldığım zaman da resim ve detaylarıyla forumda paylaşacağım fakat bir ikilemde kaldım.

AMD FX 8350 mi almalıyım yoksa Intel i7 4770k mı ? Sistem ileri düzey bir oyun sistemi ve çoğu kişi AMD FX 8350'nin iyi gideceğini söyledi fakat emin olamıyorum. Eğer Intel i7 alırsam anakartı ne yapmalıyım ? Öyle 1500 - 2000 TL'lik işlemcilere çok sıcak bakmıyorum :) Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim :)

Şu anki aklımda olan sistem ;

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi bütçene bağlı eğer para veririm diyorsan tabi ki de intel almalısın.

İntel İ7 4770k alınabilecek en iyi oyun işlemcisi benim gözümde ve 8350 ile karşılaştırılacak bir işlemci değil. 8350 den çok daha iyi. Zaten bir söz vardır '' paran varsa intel yoksa amd al. ''

Ya zaten bu pc indirimle 5000 - 5500 TL'ye geliyor. Fakat işlemciye de gidip 2000 TL vermek istemiyorum. Önerdiğiniz i7 işlemci var mı ? Ayrıca Intel uyumlu sağlam bir anakart ? :)

Ya zaten bu pc indirimle 5000 - 5500 TL'ye geliyor.Fakat işlemciye de gidip 2000 TL vermek istemiyorum.Önerdiğiniz i7 işlemci var mı ? Ayrıca Intel uyumlu sağlam bir anakart ? :)

2000 tl kim dedi anlamadım o işlemciler üst düzey render için. Oyun için en sağlam işlemci bence İntel i7 4770k.

VATAN COMPUTER - INTEL - Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm
Anakart olarakta.
VATAN COMPUTER - MSI - Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Anakart

2000 tl kim dedi anlamadım o işlemciler üst düzey render için. Oyun için en sağlam işlemci bence İntel i7 4770k.

Anakart olarakta.
VATAN COMPUTER - MSI - Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Anakart

Teşekkür ederim Anıl :) Fakat bir sorum var. Bu sistem olaylarından çok iyi anlamıyorum, mesela i7 3.5 ghz iken amd fx 8350 4 ghz. Bunun ne gibi farkları, yararları olabilir ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim Anıl :) Fakat bir sorum var.Bu sistem olaylarından çok iyi anlamıyorum , mesela i7 3.5 ghz iken amd fx 8350 4 ghz.Bunun ne gibi farkları , yararları olabilir ?

Bende bu işlerde 1-2 aydır varım zaten gördüğün gibi bende yardım istediğim konular var forumda. Ama işlemcide şimdi bir kere nm olayı var 32 nm ve 22nm bu nm değeri ne kadar düşükse işlemciye daha fazla iş parçacığı konuluyor ve bu çoooook önemli. Amd işemcilerin mimarisi intele göre daha zayıf kaldığından 32nm oluyor aradaki farkı çekirdek sayısını arttırarak kapatmaya çalışıyorlar. Güç tüketimi artıyor. Buda işlemcinin ısınmasına neden oluyor.

VATAN COMPUTER - AMD - FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB Cache 32nm

İki işlemciyi incelediğin zaman amd işlemcisi 220 watt enerji harcıyorken intel işlemci 84 watt enerji harcıyor. Buda amd işlemcinin çok ısınmasına neden oluyor. Ve iyi bir soğutucu kullanılmadığında işlemciyi zorlayarak ömrünü kısaltır. Ve dediğim nm olayını şöyle özetlersek Amd inşaatında 32nm işlemcisi olduğundan 40 işçi çalıştırıyor. İntel ise 22nm işlemcisi olduğundan inşaatında 70 işçi çalıştırıyor ve işlem hızı daha yüksek oluyor İntelin. Umarım anlatabilmişimdir.

Sanırım anladım fakat bir işlemciye 1000 TL vermek bana fazla geliyor. Aslında fazla gelmek demeyelim de bütçemin sınırlarındayım. Bilgisayarı almak için kendim para biriktiriyorum ve +500 [8350 500 TL] eklersem 1 veya 1.5 ay daha uzar bilgisayarımı almam diye düşünüyorum. Tabii ki kalite istiyorsak ücret ödemeliyiz fakat AMD FX 8350 o kadar çok güç tüketmiyor galiba ? AMD FX 8350 hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim ? Çok teşekkür ederim :)

Sanırım anladım fakat bir işlemciye 1000 TL vermek bana fazla geliyor.Aslında fazla gelmek demeyelim de bütçemin sınırlarındayım.Bilgisayarı almak için kendim para biriktiriyorum ve +500 [8350 500 TL] eklersem 1 veya 1.5 ay daha uzar bilgisayarımı almam diye düşünüyorum.Tabii ki kalite istiyorsak ücret ödemeliyiz fakat AMD FX 8350 o kadar çok güç tüketmiyor galiba ? AMD FX 8350 hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim ? Çok teşekkür ederim :)

VATAN COMPUTER - INTEL - Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm
Eğer bütçeniz sınırdaysa bu işlemciyi alın oyun için performans farkı i7 4770k ile fazla yok.
vmvvz.jpg

vmvrw.jpg

vmvt2.jpg

vmvtx.jpg

vmvuq.jpg

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı