Çözüldü Intel i7 4790K Asus GTX 970 Strix Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hasann37

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bu bilgisayarı yaklaşık 5 ay gibi bir süredir kullanıyorum. Her oyunda güzelce FPS alıyordum. Fakat şu son dönemlerde FPS tam 60 gibi olmuyor, yani genellikle düşük. Örneğin Grand Theft Auto V oyununda bitkili, orman vs. gibi yerlerde FPS çok kötü oluyor. Güncellemer tam, Windows orjinal, oynadığım oyun da orjinal. Virüs vs. gibi bir şey de yok. İlla Grand Theft Auto V'de değil, çoğu oyunda böyle aşırı bir derecede bir FPS düşme sıkıntısı var. Ben bunu nasıl düzeltebilirim? Sistemim böyle:
  • Asus Strix GTX 970 4 GB DDR5
  • Asus Z97-Pro Gamer
  • Kingston 16 GB (4x4 GB) HyperX Beast DDR3 1600 MHz
  • Intel Core i7 4790K
  • 240 GB SSD
Bir de sevgili arkadaşlar, Nvidia GeForce Experience'da "RAM Kullanılabilir"de: 15.94 GB diyor. Bunu da bilin isterim.
Not: İlk aldığımda böyle değildi ve her gün genellikle 6-7 saat oynardım full ayarlarda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba Nvidia'nın güncellemesiyle alakalı. Son 1 aydır GTX 970'le ilgili sorunlar arttı. Eski sürücüyü yükleyip deneme şansınız var mı?
Yine olmadı Nvidia`nın 1.12.2015 sürümlü driverını yükledim kullandım ama şu bitkilere gelince FPS yerlerde lütfen arkadaşlar yardım edin bu Bilgisayar bence bu kadar durduk yere düşük FPS almaması lazım..

Dosya Ekleri

• gpu.png
    gpu.png
    3,4 KB · Görüntüleme: 217
  • cpu 1.png
    cpu 1.png
    4,6 KB · Görüntüleme: 190
  • cpu 2.png
    cpu 2.png
    7,9 KB · Görüntüleme: 230
Kasanın havalandırması nasıl? Etrafında hava girişini önleyecek cisimlerin olmadığından emin ol. Kasada temizlik yap fanlar dönüyor mu incele.

Kasanın havalandırması nasıl? Etrafında hava girişini önleyecek cisimlerin olmadığından emin ol. Kasada temizlik yap fanlar dönüyor mu incele.
Güzel bir tane soğutucum var,hava girişi kapalı galba çünkü kasam altta ve yanları ve üstü kapalı sadece önü açık,fanlarıda güzelce dönüyor bir sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla.

Görsellerden anladığım kadarıyla GPU kullanımı düşüyor. Oyun içindeyken fotoğraf alabilir misin Afterburner ile?
Afterburner`la nasıl oyunda fotoğraf alacağımı bilmiyorum anlatabilirmisiniz?

Güzel bir tane soğutucum var,hava girişi kapalı galba çünkü kasam altta ve yanları ve üstü kapalı sadece önü açık,fanlarıda güzelce dönüyor bir sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla.

Afterburner`la nasıl oyunda fotoğraf alacağımı bilmiyorum anlatabilirmisiniz?
TIKla oyun steam üzerindeysen F12 tuşuyla resim alabilirsin. Arkadaş afterburner ile derken o değerleri kastetmiş yani resmi print screen ile alsanızda olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı