İntel İ7 6700 Turbo Boost ile 4 GHz Çıkamama Sorunu

GamerPC2016

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İntel i7 6700 işlemcim var. Stok fan ile kullanıyorum. Handbrake kullandığımda SSD'den SSD'ye yapıyorum, işlemci %100 yük altında iken max 3.68 hıza çıkmakta. 4 GHz hıza çıkmıyor. 13 GB'lık dosyayı yarım saatte işliyor.

i7 6700'ün zaten 4 çekirdek turbosu 3,7 Ghz. Çift çekirdek turbosu 3,9 Ghz, tek çekirdek turbosu ise 4 Ghz. Intel de AMD de turbo hızlarını tek çekirdek turbosu olarak yazar.

i7 6700'ün zaten 4 çekirdek turbosu 3,7 Ghz. Çift çekirdek turbosu 3,9 Ghz, tek çekirdek turbosu ise 4 Ghz. Intel de AMD de turbo hızlarını tek çekirdek turbosu olarak yazar.
Hocam o zaman dediğinize göre işlemcide bir problem yok demektir. max 3.68 çıkıyor. sıcaklıkta 60-65-68 bandında stok fan ile. bir öneriniz var mı ? yani normal mi 13 gblık dosyayı yarım saatte işlemesi

Hocam o zaman dediğinize göre işlemcide bir problem yok demektir. max 3.68 çıkıyor. sıcaklıkta 60-65-68 bandında stok fan ile. bir öneriniz var mı ? yani normal mi 13 gblık dosyayı yarım saatte işlemesi

Yapacak bir şey yok. İşlemcinizin kapasitesi bu. Her şey normal. Sisteminizi yükseltmeyi düşünürseniz Ryzen 7 1700 bu tarz bir işi 15-20 dakikada bitirecektir.

Yapacak bir şey yok. İşlemcinizin kapasitesi bu. Her şey normal. Sisteminizi yükseltmeyi düşünürseniz Ryzen 7 1700 bu tarz bir işi 15-20 dakikada bitirecektir.
Sizce stok fanın bir handikabı var mı ? ben sıvı soğutma almayı düşünüyordum i7 6700'a sizce almalı mıyım ? pozitif bir katkısı olur mu ?

Sizce stok fanın bir handikabı var mı ? ben sıvı soğutma almayı düşünüyordum i7 6700'a sizce almalı mıyım ? pozitif bir katkısı olur mu ?

6700 gibi bir işlemciye sıvı soğutma alacağınıza gidip sevdiğiniz bir derneğe bağışta bulunun, ya da sokakta para dağıtın. Hiçbir katkısı olmayacaktır.

Hayır. 80 dereceye kadar son derece normal. 80 de çok anormal bir değer değil ancak, sürekli olarak o sıcaklıklarda çalışması pek optimum bir durum değil.
Anladım, stok fanın sesi yük durumunda aşırı derecede fazla, öneriniz var mı i7 6700 için hava veya sıvı soğutma için

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı