Intel i7 6700K Tam Performans Çalışmama Sorunu

Gabumon

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, işletim sistemi olarak Windows 10 kullanıyorum. Görev yöneticisinde işlemci hızının 4.00 GHz olmadığını fark ettim. Genelde 3.97 GHz olarak duruyor. Bir süre öylece baktım ve hızda düşüş olduğunu gördüm. 3.85 GHz hatta 3.52 GHz yazdığını gördüm. Bilgisayarı Yüksek Performans Modunda kullanıyorum. İşlemci kullanımı yükseldikçe GHz hızı düşüyor. Bu normal mi?

Örnek: Bir internet sayfası pencereyi sağa sola hızlı salladığımda % kullanım artıyor. Hız 3.97 GHz'den 3.10 GHz'ye kadar düşüyor.

1.JPG

2.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, işletim sistemi olarak Windows 10 kullanıyorum. Görev yöneticisinde işlemci hızının 4.00 GHz olmadığını fark ettim. Genelde 3.97 GHz olarak duruyor. Bir süre öylece baktım ve hızda düşüş olduğunu gördüm. 3.85 GHz hatta 3.52 GHz yazdığını gördüm. Bilgisayarı Yüksek Performans Modunda kullanıyorum. İşlemci kullanımı yükseldikçe GHz hızı düşüyor. Bu normal mi?

Örnek: Bir internet sayfası pencereyi sağa sola hızlı salladığımda % kullanım artıyor. Hız 3.97 GHz'den 3.10 GHz'ye kadar düşüyor.

Intel Turbo Boost Tech kapalı ve çarpan 40x'te işlemci orda yazan 3.97 rakamıda diğer yazmayan basamak küsüratlarıyla 4.00'a yakın bir değerdir. 4.00Ghz değerine ve üstüne çıkmaz. Bence çarpanı auto'ya alıp Turbo Boost'u aktif edebilirsin böylelikle işlemci gerektiğinde hız yükseltir gerekmedikçe yükseltmez, bu kadarını yapman işlemciyi oc yaptığın anlamına gelmez sana da sıkıntı çıkarmaz. Ayrıca bahsettiğin gibi 4.00ghz sahip olduğun işlemcinin maksimum performansı değildir, o işlemcinin güzel bir soğutmayla 4.80ghz de çok rahat ve stabil çalıştığı bilinmektedir çok zorlamadan 4.60ghz bile sana gerçekten çok iyi bir performans verir ki bu değerde istediğin herşeye yeter.

Gayet normal bir durum. Zaten 3.97 GHz 4 GHz olarak yuvarlanır. İlla 4 GHz olsun istiyorsanız biraz OC yapın.

Açıkçası son zamanlarda bilgisayarda bir donma yaşıyorum. Bilgisayar bir süre açık kaldıktan sonra bazı işlemler yanıt vermemeye başlıyor. Yaşadığım durumlar şunlar.
İlk durum: İlk önce başlat çubuğunda büyüteç resmi ve başlat butonu açılmıyor. Daha sonra başlat çubuğuna hiç tıklayamıyorum. Kısa bir süre sonrada masaüstüne tıklanmaz oluyor. Mecburen Reset atmak zorunda kalıyorum.
İkinci durum: Microsoft öğeleri açılmıyor. Bazıları açılsa bile hemen geri kapanıyor 2 3 saniye içinde. örnek: Filmler ve TV uygulaması yada Microsoft Solitaire uygulaması
Üçüncü Durum: Yukarıdaki durumlara göre Görev Yöneticisi açmak için Ctrl + Alt + Del kombinasyonu kullanınca ekran siyah oluyor. ESC basınca tekrar masa üstünü görebiliyorum.

Bu durumlara maruz kaldığımda istediğim uygulamayı açmak için mecburi bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Bunun içinde Başat > Aç Kapat > Yeniden Başlat seçtiğimde ekran mavi olup Yeniden Başlatılıyor da sınırsız takılı kalıyor. İmleç dönüyor 1 saat bekledim hiç bir sonuç alamadım. Aynı zamanda bilgisayarı kapatırken yada başlatırken bazen Bilgisayarınızı Kapatmayın... yazısıyla karşılaşıyorum. Bunuda 1 saat bekledim sonuç alamadım.(güncelleme olsaydı Güncelleştir ve Yeniden başlat çıkması gerekirdi.) Güncelleme olmadığına eminim çünkü Deep Freeze kullanıyorum. Windows Güncellemesi ve Nvidia Güncellemesi dışında Deep Freeze açmıyorum. Buna istisnaden Görev Yöneticisini sürekli takip etmekteyim. İşlemcide böyle bir olay gördüm.

Sorunum sizce ne olabilir Recep bey yardımcı olur musunuz? Asus GTX 970 i7 6700k Msi gaming Z170A M3 sistemim var.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı