Intel i7 7700k 5.2 GHz Overclock

Kadir1299

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Kimyager
En son 5.2 GHz'e ulaşabildim. 5 GHz'de stabil çalışıyor. 4.8 de kullanıyorum. Benchmark sonuçlarını bugün göndereceğim.

5.22 GHz, CPU-Z Validate Link: http://valid.x86.fr/gig98t
5.2 GHz, CPU-Z Validate Link: http://valid.x86.fr/0adcsr

FOTO.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yalniz islemcinin performansinda sizce de bir gariplik yok mu ? Paylasilan ekran goruntusune gore, benim on senelik ve ustune ustluk underclock'lu x5460 bundan daha performansli.

Dosya Ekleri

• cpu.jpg
    cpu.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 220
Bios üzerinden mi yoksa program ile mi yaptiniz? Ne kadar voltaj verildi? Hangi programlar ile kaç dakika test edildi?
Evet, Bios üzerinden. 1.39v+adaptive voltage mode 0.005 LLC Auto. Fakat tavsiye etmem işlemci çok ısınıyor yanabilir. Ben denemek için kısa süreli çalıştırdım. Sadece Cpu-Z ile bench yaptım. Aktif olarak 4.8 Ghz'de 1.26v LLC5 ile kullanıyorum.

Yalniz islemcinin performansinda sizce de bir gariplik yok mu ? Paylasilan ekran goruntusune gore, benim on senelik ve ustune ustluk underclock'lu x5460 bundan daha performansli.

Cpu-Z versiyonundan ve Cpu-Id Benchmark (15.01.64) versiyonundan kaynaklı. Örnek olarak sizin kullandığınız programla 4.7 Ghz de Bench sonucu:

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    456,3 KB · Görüntüleme: 208
Son düzenleme:
Kaby Lake serilerinde görülen ani ısı yükselmeleri sizdeki işlemcide de var mı? Sırf bu yüzden 6700k düşünüyordum.

Kaby Lake serilerinde görülen ani ısı yükselmeleri sizdeki işlemcide de var mı? Sırf bu yüzden 6700k düşünüyordum.

Tam aksine, önceki işlemcim 6700k idi. 4.6Ghz için 1.32v civarında istiyordu ve yük altında 80 dereceleri görüyordu. 7700k 4.8Ghz'de 1.28v da 70-75 derecelerde çalışıyor. Yeni işlemcimden daha çok memnunum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı