Merhaba. Birkaç gün önce İtopya'dan almış olduğum i7 7700k işlemciyi bilgisayarıma taktığımda boşta 50-55 derece, PUBG oynarken ise 90-91 dereceyi görüyorum. Daha öncesinde i5 6500 işlemciyi kullanmaktaydım ve boşta 38-40 derece görürken PUBG'de 60 dereceyi geçmedi.
Her ikisinde de Intel'in stok fanlarını kullanarak denedim. İşlemcilerde termal macun sürülü, fanların veya işlemcilerin takılmasında herhangi bir sorun olmadı. Kısacası herhangi bir hata veya eksiklik söz konusu değil. Durum böyleyken bu işlemcinin bu kadar ısınması normal mi? Yeni bir fan alacağım ancak bu sıcaklık değerleri aşırı yüksek değil mi? Yeni alacağım fanla bile sıcaklığın çok düşeceğini zannetmiyorum. Ürünü iade etmeyi veya değişime göndermeyi düşünüyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Bir de, bu kadar ısınması bana hiç normal gelmiyor. Değerlendirmenizi üstte yazmış olduğum şekilde i5 6500 ve i7 7700k arasında, stok fana göre yaparsanız ve buna göre fikir verirseniz iyi olur. Bilgisayarımdaki diğer tüm parçalar aynıyken birinin (i5) boşta 38, diğerinin (i7) 50-55 derece; PUBG'de ise birinin (i5) 59, diğerinin (i7) 90 derece olması çok anormal bir durum bence. Buradaki daha önce açılmış benzer konuları okudum ancak çözüm olmadı. Sizce almış olduğum işlemci hatalı veya arızalı olabilir mi?