Intel i7 7700k Aşırı Isınma Sorunu

Tituspullo

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Birkaç gün önce İtopya'dan almış olduğum i7 7700k işlemciyi bilgisayarıma taktığımda boşta 50-55 derece, PUBG oynarken ise 90-91 dereceyi görüyorum. Daha öncesinde i5 6500 işlemciyi kullanmaktaydım ve boşta 38-40 derece görürken PUBG'de 60 dereceyi geçmedi.

Her ikisinde de Intel'in stok fanlarını kullanarak denedim. İşlemcilerde termal macun sürülü, fanların veya işlemcilerin takılmasında herhangi bir sorun olmadı. Kısacası herhangi bir hata veya eksiklik söz konusu değil. Durum böyleyken bu işlemcinin bu kadar ısınması normal mi? Yeni bir fan alacağım ancak bu sıcaklık değerleri aşırı yüksek değil mi? Yeni alacağım fanla bile sıcaklığın çok düşeceğini zannetmiyorum. Ürünü iade etmeyi veya değişime göndermeyi düşünüyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bir de, bu kadar ısınması bana hiç normal gelmiyor. Değerlendirmenizi üstte yazmış olduğum şekilde i5 6500 ve i7 7700k arasında, stok fana göre yaparsanız ve buna göre fikir verirseniz iyi olur. Bilgisayarımdaki diğer tüm parçalar aynıyken birinin (i5) boşta 38, diğerinin (i7) 50-55 derece; PUBG'de ise birinin (i5) 59, diğerinin (i7) 90 derece olması çok anormal bir durum bence. Buradaki daha önce açılmış benzer konuları okudum ancak çözüm olmadı. Sizce almış olduğum işlemci hatalı veya arızalı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. Evet kronik sorun olarak söylemler var , bunları da okudum ancak elimdeki işlemcinin değerleri sizce de anormal değil mi? Yoksa bu durum normal mi? Alacağım soğutucu ile PUBG'de 90 derece 55-60 derecelere çekilebilir mi? Benim asıl sorum bu. Bırakın stres testini PUBG'de 90 derece oluyor ve yeni bir soğutucuyla bile bu değerin 60 derece civarına inmesi bana pek muhtemel gelmiyor. Soğutucu alıp stres testinde 63-73 dereceyi görenler var. Aşırı iyi olmayan bir soğutucu yaklaşık 40 derece fark yaratır mı? İşlemcimde problem olabilir mi?

MSI Afterburner kullandım gerek i5 takılıyken gerekse i7 takılıyken. Farklı önerebileceğiniz programlar varsa deneyebilirim. Ayrıca bios ekranında bilgisayarı ilk açtığım anda sıcaklık değeri 51 dereceyle başlayıp 56 dereceye kadar artıyordu. Daha da artar mıydı bilmiyorum ancak sonrasında i7 işlemciyi çıkarıp i5'i tekrar taktım ve stok fanla kullanılmayacağını anladım. Hafta sonuna denk geldiği için de soğutucu alamadım. Yazmış olduğum değerleri hava soğutmayla standart sayılabilecek değerlere çekebilir miyim? Yani boşta 40-45 , yük altında ise 65-75 derecelere inebilir mi?

Arkadaşım merhaba. Bende i7 7700k kullanıyorum ama dediğin değerleri hiç görmedim. Sıvı soğutma sistemimde sorun olduğu için garantiye göndermiştim. Ve 40 TL ye aldığım hava soğutma ile 2 hafta kullandım. Mersin gibi sıcak bir yerde, temmuz ayında boşta 47 dereceydi ve oyun oynadığımda 70 dereceyi geçmedi hiç. Şuan sıvı soğutma ile 36 derecede. Kullandığın anakart modeli nedir ? ve de kaç watt'lık power supply kullanıyorsun ?

Arkadaşım merhaba. Bende i7 7700k kullanıyorum ama dediğin değerleri hiç görmedim. Sıvı soğutma sistemimde sorun olduğu için garantiye göndermiştim. Ve 40 TL ye aldığım hava soğutma ile 2 hafta kullandım. Mersin gibi sıcak bir yerde, temmuz ayında boşta 47 dereceydi ve oyun oynadığımda 70 dereceyi geçmedi hiç. Şuan sıvı soğutma ile 36 derecede. Kullandığın anakart modeli nedir ? ve de kaç watt'lık power supply kullanıyorsun ?
Merhaba. Anakartım MSI B150 Gaming M3. Kullandığım power supply ise Akasa Viper 600W 80+
Yanlış anlamanızı istemem ama mesajlarımı tam okumadınız galiba stok fanla bu değerleri alıyorum ve boşta 50-55 derece bana anormal geliyor. Deneyebileceğim çok oyunum olmadığı için PUBG'de denedim ve i5 6500 60 dereceyi görmezken i7 7700k 90 dereceyi gördü.Ekstra bir soğutma kullanmıyorum şimdilik. Hafta sonuna denk geldiği için ve kargo şirketleri çalışmadığı için stok soğutucu dışında herhangi bir soğutucum şu an için yok. Soğutucu alacağım ancak beni şüpheye düşüren durum şu acaba soğutucu aldığımda da değerler yine yüksek olur mu? Yani işlemcimde bir sorun olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00